Een hype of broodnodig???

Wait and See

Overal om mij heen hoor ik zoek rust, laat los, luister naar Gods stem. Is dit een nieuwe hype of is dit broodnodig voor ons?

Hoe komt het toch dat het lijkt als of wij allemaal geen rust meer kunnen vinden? Waar komt die onrust vandaan.

Ik heb daar eens over na gedacht en de volgende dingen kwamen in mij op:

  1. Houden wij onze rust dag eens per week? Gaat het mij niet zo zeer om perse de zondag, maar is er een dag dat je niets doet in de week. Is er een dag zoals in de Bijbel staat die je aan de Heer wijd.
  2. Waar ligt je prioriteit in je leven? Ren je maar door, want wat als jij je baan kwijt raakt, want nee zeggen is geen optie, of je sport club, of zelfs je vrienden als je een keer nee zegt. Naar wie ga jij het eerste toe na het moment dat je wakker bent geworden? Je telefoon of God?
  3. Waarin zoek jij je rust? Zoek jij je rust in de televisie, je mobiel, of zoek jij je rust in Gods woord of door een wandeling te maken en te genieten van Gods creatie.

Ik heb echt de wijsheid niet in pacht hoor geloof mij. Ik zoek net zo hard als jij naar rust. Ik zou weken geleden beginnen in het boek Wait and see van Wendy Pope. 
Ik had dit boek gekregen van een lieve online vriendin. En net als veel van ons leg ik geregeld mijn prioriteit ergens anders. Ik weet het zelf wel denk ik . En hoewel ik weet dat God wil dat ik rust neem en wacht op Hem, laat ik het boek links liggen en begin in andere boeken die ik nooit uit lees overigens. Omdat ik gewoon niet luister naar God. Nadat het boek Wait and see al weken lijkt te roepen op mijn buro, heb ik het gisteren toch maar op gepakt en ben begonnen met lezen.

Je raad het al …… het antwoord op mij vraag waar wacht ik op en hoe lang moet ik wachten staat uitgemeten in hoofdstuk 1

Zoek jij rust in je leven? Luister naar God en doe wat Hij van je vraagt. Of je Hem nu snapt of niet, luister naar Hem en geniet van je rust.

Blijf dichtbij je Maker.

 

 

 

7 gedachtes over “Een hype of broodnodig???

  1. Pingback: Een verwen moment … – LookAroundTheCorner

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.