Meer rust in mijn leven.

Ik wil meer rust in mijn leven. Nee niet dat ik niets meer doe, juist niet ik heb een manier gevonden dat ik juist wel dingen afmaak en daarna rustig kan gaan zitten.

De bullet journal is weer uit de kast. Ik heb dankzij She’s in Her Apron, Flylady ontdekt en freezer meals. Eigenlijk wat zij doen en ik niet deed is goed plannen en je er aan houden. Je blijft gefocused op die ene taak. Je doet je dagelijkse klussen plus je kiest een extra taakje van NIET meer dan 15 min in een zone. Iedere zone heeft zijn eigen gebied in je huis die weer onderverdeeld is in sub zone.

Zone 1 is de eerste week van de maand tot de zondag: Voor mij is dat mijn beneden verdieping. Je doet hier dus 15 per dag extra klussen bijv magzines uitzoeken, je straat vegen bij de voordeur, je schoenen uitzoeken. Je kunt er ook voor kiezen om ’s morgens 15 min te doen en ’s middags ook. Dan doe je dus 2 klussen of een grote in twee verdeeld.

Zone 2 is de tweede week tot de zondag: De keuken. Hier zijn sub klussen: maak je koelkast schoon. Of zoek alles uit in je koelkast, maak een keukenkast of lade schoon. Maak je verwarming schoon of je oven.

Zone 3 is de badkamer en een extra slaapkamer.  Kijk je kastje in de badkamer na met shampoo’s of medicijnkastje. Maak de verwarming schoon. Een extra kamer check de kleding kast of sop een kast uit. Klop het vloerkleed uit, doe een verwarming.

Zone 4 de zolder of wasruimte is voor mij zone 4.  Zuig je droger uit, neem de cv af en alle buizen dat soort dingen. In mijn geval is het ook onze slaapkamer dus doe ik die extra in die periode.

Zone 5 is de huiskamer. Ook hier kun je extra 15 min taken oppakken. Kijk of je dode bladeren aan je planten heb, zoek boekjes uit. Check je kast ruim of geef weg of gooi weg wat je niet meer gebruikt.

Op deze manier doe je iedere week een gebied in je huis goed na kijken en blijft je huis netjes. Voor mij gaat het echt om het plannen, en mij er aan houden. Ik wordt super snel afgeleid door andere dingen en nu houd mij dit op de rails.

Het geeft mij echte rust, want als mijn klussen klaar zijn ben ik klaar en kan ik even gaan zitten zonder dat ik na hoef te denken heb ik dit gedaan of dat gedaan.

Freezer meals zijn voor mij een uitkomst omdat ik altijd eten over heb die verdwijnt vaak in de container en dat vind ik zonde. Het voordeel is dat nu ik wel energie heb ik eten klaar kan maken en in de dagen dat het minder gaan ik gewoon iets uit de vriezer pak en in de slowcooker doe of in de oven en mijn gezin gewoon goed kan eten.

Rust en structuur is belangrijk voor mij, She’s in her apron vind ik erg leuk om naar te kijken omdat zijn net als ik door haar ADHD structuur en plannen zo nodig heeft.

Ik ben en wordt geen Spreuken 31 dit kan volgens mij ook niet als je bedenkt dat Samuel 1500 bij vrouwen had en 300 vrouwen, dus zij kunnen zeker iedere klus die in spreuken 31 staan klaren. Ik kan dat niet. Wat ik wel kan is zorgen voor mijzelf en daardoor voor mijn gezin.

Ps: ik heb zelfs een paar schorten besteld zodat ik met al het koken en bakken en poetsen niet al mijn kleding meer ver knal :).

panda

Ik ben heel benieuwd hoe jij je huishouden doet. Laat het weten in het vakje van de reacties.

Fijne dag,

Blijf dichtbij je Maker.

6 gedachtes over “Meer rust in mijn leven.

  1. Pingback: Smile!!!! – LookAroundTheCorner

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.