Oh dit is zo lekker ( recept)

20180505_153458-1853384737.jpg

Van de week las ik op de slowcookery groep dat mensen rabarber aan het maken waren. Hmm dat heb ik ook nog op de tuin staan dus ben wat gaan halen. Heerlijk door de vanille vla. Maar goed ik had nog heel wat over en aangezien ik de enige ben die het eet dacht ik hmmm wat kan ik nog meer maken. Gisteren ben ik een stapel boeken gaan halen in de bieb en een van de boek heet Bijzonder Gebak bakkendaar zag ik een recept van een rabarber cake met appel. Die appel had ik niet in huis dus deed er banaan door. Het recept is simpel je maakt een cake van 300gr zelfrijzendbakmeel, 300gr suiker, 300gr boter, 6 eieren. Daar voeg je 1 banaan aan toe en 300 gr warme rabarber met rozijnen. Geloof mij dit is lekker.
Ook maakte ik nog een tijgerbrood uit de broodbijbelben niet heel tevreden over het resultaat mogelijk te warm gerezen, dus dat gaan we nog een keer maken. Krentenbrood, no knead brood en pizza bodem staan nog te rijzen terwijl ik dit schrijf.
Een heerlijk productief dagje.

Hoe was jullie dag? Wat vind jij leuk om te doen?

Fijne zondag alvast. Blijf dichtbij je Maker.

2 gedachtes over “Oh dit is zo lekker ( recept)

  1. Hoi, leuk om te lezen over je baksels! Ik bak ook graag, maar doe het niet heel veel. Heb het even wel heel veel gedaan toen ik mijn boek ‘Het geheim van de bakker’ schreef. Alle recepten moest ik zelf uitproberen, een enorm karwei! Maar wel leuk en ik vind het nog leuk, maar kies nu wel vaak voor iets lekker simpels. Toen ik over jouw cake las, kwam me het recept bekend voor. Ik bak vaak cupcakes en dat recept is net zoiets. Voor 24 stuks heb je 200 gr zelfrijzend bakmeel, 200 gr boter, 200 gr suiker, 2 zakjes vanillesuiker en 4 eieren nodig. Heel simpel, maar iedereen vindt ze heerlijk!
    Tot schrijvens weer hoor en groetjes!
    Anja Helmink

    Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.