Uitdaging 17 De Liefde bevordert de intimiteit

Uitdaging 17 De Liefde bevordert de intimiteit

Wie vriendschap zoekt, dekt fouten toe, wie ze telkens oprakelt, verliest zijn vrienden

Spreuken 17:9

Hoe goed je ook met iemand omgaat. Geen een relatie kan zo dichtbij komen van de intimiteit van het huwelijk.
Het huwelijk is de meest ultieme relatie als het gaat om intimiteit.
Daarom is het huwelijk ook zo belangrijk. Iedereen wilt gekend en geliefd worden, zo wordt je geboren, het wordt je van nature ingegeven. Je wilt een naam hebben en die heb je bij je partner, je wilt in een huis wonen waar je geliefd bent en gekend. Je wilt bij iemand wonen die je door en door kent en toch van je houdt. Overigens houd deze zegen ook een gevaar in.
Iemand die ons van heel nabij kent, kan ons ontzettend diep liefhebben, maar ons ook zo diep kwetsen dat we er misschien nooit meer van herstellen, Dat is het vuur en het gevaar van het huwelijk.
Welk van deze twee gevoelens heb jij thuis het meest?
Voel jij je veilig bij je partner met al je geheimen, voelt je partner zich veilig bij jouw? Vraag het hem of haar eens.
Als thuis niet je veiligste plek is loop je het risico dat je dat ergens anders gaat zoeken. Met gevolg dat je misschien wel neigt of overspel gaat plegen.
Misschien zoek je veiligheid in je werk of in je hobby’s, zodat je niet intiem hoeft te zijn met je partner en je bij mensen kunt zijn die je accepteren en respecteren.

Je vrouw moet niet het gevoel hebben dat ze volmaakt moet zijn om jouw goedkeuring te verdienen. Je man zou niet op eieren moeten lopen in het huis waar hij zijn schoenen moet kunnen uittrekken.
In 1 Johannes 4:18 staat:
De Liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte Liefde sluit angst uit.

In je huwelijk hoor je je vrij te kunnen voelen te zijn wie je bent net zoals Adam en Eva die naakt samen waren. De intimiteit hoort te groeien.
Je komt beide met bagage in je huwelijk, in je huwelijk hoort dat veilig te zijn, hoor je er aan te kunnen werken, met de Liefde van je partner en de veiligheid die je partner je geeft.
Wat bied jij je partner? Ben jij de Liefde volle luisteraar of ben je de veroordelende beter wetende partner. Kies je ervoor je partner Lief te hebben ongeacht zijn of haar bagage.

Wat jij of je partner ook kiest om voor de ander te zijn, God houd van je met alles wat je bezig houd, ongeacht je fouten en je verleden.
Bij God kan je 24/7 terecht. God weet of je zit of staat, Hij ziet al je gedachten. Al dus Psalmen 139.

Hoe je partner ook tegen je doet, al lijkt het einde nabij van je huwelijk. Weet dat God erbij is, Bid Hem voor rust, vrede, en Liefde voor je partner.
Geef niet op God is een machtige God en met Hem kan jij ALLES aan.
With God all things are possible.

De Uitdaging voor deze week is:

Besluit dat het geheim van je partner veilig is bij jouw ( mits het geen levensbedreigend geheim is) en te Bidden. Praat met je partner en besluit je Liefde te tonen, ondanks deze kwesties. Luister aandachtig als hij of zijn over persoonlijke gedachten en worstelingen vertelt. Zorg ervoor dat je partner zich veilig voelt.

Schrijf voor jezelf op:
* Kost het je veel moeite om niet over een bepaald punt te beginnen ?
* Wat heb je deze week over je Partner geleerd, toen je echt luisterde.

Laten we deze uitdaging eindigen met de woorden uit
Hooglied 6:3

Ik ben van mijn lief, en mijn lief is van mij.

Als je het echt niet meer weet luister dan naar dit nummer, God is daar, ook voor jouw.Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.