Uitdaging 21 De Liefde vindt voldoening in God.

‘En de Here zal u voortdurend leiden, u in dorre streken verzadigen.’

                                                           Jesaja 58:11

In de vorige uitdaging heb je gezien hoe hard ook jij Gods verlossing nodig hebt. Je realiseerde je misschien wel dat al jouw gaven en talenten de rotzooi niet kunnen oplossen die door je zonden zijn achtergelaten. Allen Jezus  kan geven wat je zo lang hebt gemist.Als je Hem in geloof hebt aangenomen en Hem je leven laat leiden, dan vernieuwt Zijn Heilige Geest je hart. Zijn wijsheid, genade en kracht kunnen vanaf nu hun weg vinden naar alles wat je doet. Zeker in je huwelijk.

Je hebt God iedere dag nodig, zelfs als iedereen het om je heen aflaat weten, God is trouw. God kan al je gemis opvullen wanneer je man iedere dag laat van zijn werk is. Wanneer je vrouw je wederom afwijst, God is daar voor je.

Je kunt en mag van je partner niet verwachten dat hij/zij zich altijd aan jouw verwachtingen kan voldoen. Allen God kan dat. Bij God kan je iedere dag terecht met je vragen en zorgen. En Hij zal je antwoorden. Al zijn antwoorden op jouw vragen staan in Zijn woord. De Bijbel.

Kan je partner je innerlijke rust geven? Nee maar God wel.

Lees maar in Filippenzen 4:6-7

Kan je partner er voor zorgen dat je altijd tevreden bent wat het leven je ook brengt? Nee maar God wel.

Lees maar in Filippenzen 4:12-13

Verwacht niet van iets of iemand dat je daardoor altijd volledig kunt functioneren. God kan dat wel.

Lees maar in Fileppinzen 4:19

God verandert nooit. Hij zal voorzien in alles. Zoek je geluk bij de Heer, hij zal je geven wat je hart verlangt. Lees maar in Psalmen 37:4

Ken jij het verhaal van Jezus en de vrouw bij de put in Samaria. Zij had door een hele serie relaties geprobeerd haar behoefden te bevredigen. Ze kwam bij deze put met een lege emmer, maar vooral met een leeg leven. Ze was gebroken en verbitterd, maar nog steeds verlangde ze naar voldoening. In Jezus vond ze ( zoals Hij dat noemde) Levend Water ( Johannes 4:10), dat niet alleen haar lichamelijke dorst leste. Hij bood haar iets te drinken aan wat haar ziel altijd zou verkwikken en verzadigen. Ook jij kunt dat steeds weer krijgen: elke morgen als je opstaat en elke avond als je naar bed gaat. Wie je partner ook is en wat hij/zij je ook heeft aangedaan, God voorziet iedere dag in alles wat jij nodig hebt.

pizap.com14637527613951

De Uitdaging voor deze week is:

Neem een vast besluit dat je deze week tijd apart zet om te bidden en je Bijbel te lezen. Probeer elke dat een hoofdstuk uit Spreuken te lezen. Er zijn er 31, dus genoeg leesvoer voor een hele maand. Of lees een hoofdstuk uit de evangeliën ( Mattheüs, Marcus, Lucas, Johannes). Terwijl je dat doet, dompel jezelf dan onder in de liefde en beloften die God voor je heeft. Dit zal bijdragen aan je groei, terwijl je met Hem wandelt.

Schrijf voor jezelf op:

Hoe zullen jouw situatie en vooruitzichten veranderen als je elke dag tijd met God doorbrengt? Hoe kun je Hem een grotere plaats geven in je leven?

Lees tot slot:

Psalmen 145:16

Gul is uw hand geopend, u vervult het verlangen van alles wat leeft.

 

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.