Uitdaging 25 De Liefde vergeeft.

En als ik hem iets te vergeven heb, doe ik het omwille van u, ten overstaan van Christus.
2 Korinthiërs 2:10

Zonder vergeving kan je je huwelijk niet heel houden. Zonder vergeving ontstaat er wrok naar de ander toe en dat betekend einde huwelijk. Het meest moeilijke in je huwelijk is wellicht vergeven. Je moet nederig zijn naar de ander, en trots is toch iets wat wij allemaal in ons hebben.

Ken je het verhaal uit Mattheüs 18:21:35 ?

 Petrus vroeg: “Here, als één van mijn broeders mij telkens kwaad doet, hoe vaak moet ik hem dan vergeven? Zeven keer?”

 “Nee”, antwoordde Jezus, “70 keer zeven keer!”

“U kunt het Koninkrijk van de hemelen vergelijken met een koning die besloot geld op te eisen dat hij tegoed had.Niet lang nadat hij daarmee was begonnen, werd iemand bij hem gebracht die hem vele miljoenen (c) schuldig was. Maar de man kon niet betalen. De koning nam het besluit hem als slaaf te verkopen om zo aan geld te komen. Ook zijn vrouw en kinderen en al zijn bezittingen moesten worden verkocht.De man liet zich voor de koning neervallen, met zijn gezicht in het stof. Hij smeekte: ‘Och majesteit, geef mij uitstel. Dan zal ik u alles terugbetalen.’De koning kreeg medelijden met hem, liet hem vrij en zei dat hij niets meer hoefde te betalen.
 Nauwelijks was de man weer buiten of hij ontmoette iemand van wie hij nog wat geld tegoed had. Hij greep hem bij de keel en eiste zijn geld onmiddellijk terug.De ander viel voor hem neer en smeekte: ‘Geef mij uitstel. Dan zal ik alles terugbetalen.’
Maar de man wilde niet wachten en liet hem gevangen zetten, tot hij zijn schuld volledig zou hebben betaald.
Enkele andere mensen die het zagen, vonden dit verschrikkelijk. Ze gingen het de koning vertellen. De koning liet de man bij zich roepen en zei: ‘Ondankbare hond! Ik heb u die enorme schuld kwijtgescholden, omdat u mij erom had gesmeekt.
 Moest u dan geen medelijden hebben met die ander, zoals ik medelijden heb gehad met u?’
De koning was woedend en stuurde hem naar de folterkamer. Daar moest hij blijven tot de laatste cent betaald was.
 Zo zal mijn hemelse Vader ook met u doen als u uw broeders niet van harte vergeeft wat zij u hebben aangedaan.”

Stel je voor dat je in een soort gevangenis zit. Als je om je heen kijkt, kun je een aantal andere cellen zien. Daarin zit een aantal mensen uit je verleden, mensen die jou gekwetst hebben toen je kind was. Er zitten mensen die ooit vrienden zijn geweest, maar je op een bepaald moment in je leven pijn hebben gedaan. Misschien zit een van je ouders daar wel in de cel. Of een ander gezin of familie lid. Of je eigen partner. Een plek in je hart vol pijn en verdriet. Jezus staat daar om je de sleutel voor de gevangenis deur te geven. Om de gevangenen te bevrijden.  Pak jij die sleutel aan of blijf je liever hangen in de pijn en wrok naar de ander toe? Pak je die sleutel niet aan uit trots? Vergeven maakt je vrij. Want ondanks dat je de gene gevangen houd die je pijn hebben gedaan, ben je zelf ook gevangen, jij blijft leven met deze mensen in je dagelijks leven. Je kunt het alleen loslaten als je ze vergeeft. Dus wat doe je? Wil je leven in vrijheid, dan zul je ze moeten vergeven, en hen om vergeving vragen. Of blijf je mede gevangenen met hen? Laat God zijn oordeel doen over hen, die taak is niet aan jouw.

Lees Romeinen 12:9 en 1 Korinthiërs 13:5

vergeven

foto bron: Google

De Uitdaging voor deze week:

Als er iets is wat je je partner nog niet hebt vergeven, vergeef het dan vandaag. Laat het los. Zoals we Jezus elke dag vragen: ‘Vergeef ons onze schulden’, zo moeten we Hem ook vragen ons te helpen ‘onze schuldenaren’ te vergeven. Dat je niet wilde vergeven heeft jouw en je partner al veel te lang gevangen gehouden. Zeg vanuit je hart: ‘Ik kies ervoor om te vergeven’

Schrijf op:
Wat heb je je partner vandaag vergeven?
Hoe lang liep je er al mee rond?
Welke mogelijkheden zie je voor je liggen, nu je dit probleem aan God hebt overgegeven?

We sluiten af met :

Lucas 23:34

Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.

Advertentie

Een gedachte over “Uitdaging 25 De Liefde vergeeft.

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.