Leef in vrijheid.

Ik verbaas me over mensen die zichzelf weer allerlei regeltjes opleggen omdat ze dan een betere christen zouden zijn. Jezus heeft aan het kruis gehangen voor onze zonde. Hij heeft ons vrij gekocht van alles. We hebben het gebod “heb de Heer lief met heel uw hart en heel uw verstand, en uw naaste gelijk uw zelf”.
Waarom gaan mensen elkaar dan nog oordelen op het dragen van de misschien niet juiste kleding? We zijn allemaal uniek. Ieder van ons beleeft Gods nabijheid op zijn of haar manier. Dat wil niet zeggen dat de een een betere christen is dan de ander. Er staat ook in de bijbel “oordeel niet opdat gij veroordeelt wordt”. Hoe kan het dan toch dat wij mensen zaken beter lijken te weten dan God?

Mensen leef in vrijheid, het is volbracht. Geniet van het leven, en blijf dichtbij je Maker.

Ik verbaas mij ook dat er nog steeds veel vrouwen zijn die moeite hebben met bijbel teksten als, dat je onderdanig moet zijn aan je man. Zoals dat te vinden is in 1 Timoteüs, Titus en Efeziërs.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het soms heerlijk vind om te leunen op mijn man. Dat hij beslissingen neemt. Het heeft niets te maken met dat vrouwen niets zouden kunnen, het heeft voor mij te maken met gehoorzamen aan wat de bijbel zegt. Wat god van mij vraagt.

God heeft mannen en vrouwen gemaakt. Ieder gelijk aan elkaar maar wel ieder met hun eigen taken in het leven. Zoals we het maandag hadden over dingen doen in je leven tot eer en glorie voor God bij Good Morning Girls. In onze tijd is het soms heel moeilijk om de Bijbelse opdrachten aan te houden omdat veel taken zo gewoon zijn in het leven van tegenwoordig, maar ingaan tegen de Bijbelse waarden en normen. Leven in vrijheid is leunen op God zijn regels, omdat Hij weet wat goed voor ons is. Vergeet ook niet dat je man een nog zwaardere taak als ons heeft, hij is verantwoordelijk voor jouw, je gezin, en moet verantwoording afleggen aan God hoe hij jouw behandeld. Heb je al eens gelezen wat God vraagt aan de man? Hoe hij zijn vrouw moet behandelen? Waarom zou je dan niet onderdanig kunnen zijn aan je man, zonder gelijk te steigeren?

De opmerking dat het geloof in God minder populair zou zijn als wij vrouwen vertellen dat onze taken in de bijbel anders zijn dan die van onze mannen. Dat wij onderdanig moeten zijn aan onze man, zou niet ons probleem moeten zijn. God wist ruim 2000 jaar geleden ook al hoe er over gedacht zou worden in deze tijd. Dus laat het los, leef in vrijheid, en naar Gods woord. Populair zijn is van de wereld, en is het niet zo dat wij juist niet gelijkvormig moeten worden aan de wereld.(Romeinen 12:2).

mother-1327186_1280

Ik weet dat deze blog niet populair is bij vele van ons, maar ik ben van mening dat je aan Gods woord niet kan tornen of je dat leuk vind of niet.

Blijf dichtbij je Maker.

Liefs, Eveline

You wanne read more in English about this subject? Click HERE

 

 

 

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.