Uitdaging 26 De Liefde voelt zich verantwoordelijk

Het oordeel dat u over anderen velt, velt u over uzelf, want de dingen die u veroordeelt doet u zelf ook.
Romeinen 2:1

Deze week wordt niet zo makkelijk, maar met Gods kracht en wijsheid kom je er wel. Vandaag kan een mijlpaal zijn in je huwelijk, maar je moet wel willen. Probeer te horen wat de Heer tegen je zegt en besluit zijn leiding te accepteren.
We gaan het hebben over persoonlijke verantwoordelijkheid. We vinden allemaal dat het aan de ander ligt. Zij moeten zich verantwoordelijk gedragen. De laatste jaren lijkt het alsof mensen het steeds moeilijker vinden hun fouten toe te geven. Je ziet het overal om je heen, in de kranten, in de politiek, roddelbladen, en wie weet bij jezelf op het werk of in je huwelijk. Maar wees eens eerlijk, hoe zit het met jouw? Geef jij altijd je fouten toe? Wat heb je te verliezen als je dat doet? Kun jij kritiek verdragen van je partner? Of schuif je liever de schuld op hem/haar.
De liefde schuift de schuld niet zo makkelijk van zich af en rechtvaardigt egoïstische motieven ook niet. De liefde maakt zich niet druk over haar eigen optreden als over de behoeften van anderen. Als de liefde de verantwoordelijkheid voor haar daden neemt, doet ze dat niet om te bewijzen hoe nobel ze is geweest. Ze geeft veeleer toe dat ze nog een lange weg moet afleggen. De liefde komt niet met smoesjes, maar gaat aan de slag om zelf te veranderen en het huwelijk te verbeteren.
Bij een volgende ruzie/meningsverschil, kijk dan eens eerlijk naar jezelf, legt je partner de vinger op de zere plek? Schiet niet gelijk in de verdediging, maar kijk eens eerlijk naar jezelf.
‘Een verstandig mens wordt meer geraakt door een verwijt dan een dwaas door honderd slagen’. Aldus Spreuken 17:10

Als je echt liefhebt geef je je fouten toe, zet je ze recht en neem je dus je verantwoordelijkheid. Neem jij je verantwoordelijkheid voor je eigen fouten? Heb jij iets tegen je partner gezegd of tegen God wat je niet had moeten zeggen? Zet het vandaag nog recht. De liefde verlangt naar een goede relatie met God en je partner. Let wel het kan gebeuren dat je het soms bij het rechte eind hebt, denk nu niet dat je je moet gaan gedragen als een deurmat. Maar wees wel eerlijk wanneer je fout zit om dit toe te geven.

Lees 1 Johannes 1:8-9 eens voor jezelf.
Zorg dat je zuiver voor God bent en dus ook voor je partner, neem je verantwoordelijkheid.

pizap.com14669636867671

De Uitdaging voor deze week is:

Neem de tijd om je fouten met God door te spreken. Vraag Hem of Hij je wil vergeven en stel je daarna zo nederig op dat je je fouten aan je partner kunt erkennen. Doe het oprecht en waarachtig. Zorg dat je, ongeacht zijn of haar reactie, jouw verantwoordelijkheid liefdevol oppakt. Als je partner met kritiek komt, neem dat dan aan als advies.

Schrijf voor jezelf op:

Hoe kun je je partner duidelijk maken dat je je schuldbelijdenis niet alleen maar een paar woorden waren? Wat moet hij of zij zien om te geloven dat je het echt meent?

Tot slot:

Laat iedereen zijn eigen daden toetsen… zonder zich er bij anderen op te laten voorstaan.
Galaten 6:4

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.