Uitdaging 28 De Liefde brengt offers

Wat liefde is, hebben we geleerd van hem die zijn leven voor ons gegeven heeft. Daarom horen ook wij ons leven te geven voor onze broeders en zusters.
1 Johannes 3:16

Als ons leven zwaar is, dan weten we dat gelijk, logisch want dat voelen we gelijk. Maar als het leven van je partner zwaar is, dan weten we dat niet gelijk, of helemaal niet tenzij hij/zij het zegt. En wat moet je daar dan mee? De pijn van een ander raakt ons minder omdat we dat simpel weg zelf niet voelen. De ander zal wel iets niet goed doen waardoor hij /zij zich zo voelt. Als wij zelf klagen dan verwachten wij dat anderen ons gelijk hulp aanbieden en ons snappen. Of niet dan???
Hoe anders is dat met echte liefde? Echte liefde voelt aan wanneer de ander niet goed in zijn/haar vel zit. De ander hoeft niet eerst te bezwijken aan het gevoel van ellende. De liefde ziet de frustratie in de ander, waardoor het niet op hoeft te stapelen. Door de liefde ben je gevoelig voor wat er in de ander omgaat. De liefde brengt offers. Ze zorgt ervoor dat je gericht bent op wat je partner nodig heeft, zodat je vaak kunt reageren zonder dat er om is gevraagd. En als je het probleem niet van te voren ziet aankomen en iemand moet je vertellen wat er is gebeurd, dan reageer je liefdevol op de kern van het probleem. Zelfs als de ander zo gestresst is dat hij/zij jouw de schuld geeft van iets waar je niets aan kan doen, dan nog reageert de liefde barmhartig.
Wij dienen Jezus voorbeeld te volgen, Hij gaf tenslotte alles voor ons, dus moeten wij dat ook doen voor onze naaste en zeker voor je eigen partner. In Mattheüs 25:35-36 staan de bekende woorden: Ik had honger, u hebt mij gevoed. Ik had dorst, u hebt mij te drinken gegeven.  Ik was een vreemdeling, jullie namen mij op. Ik was naakt, u hebt mij gekleed. Ik was ziek en u hebt mij bezocht. Ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.
Een paar behoefte die je kunt herkennen bij je partner, zonder je gelijk aan de ander te ergeren, of weg te kwijnen in zelf medelijden. Behandel de ander zoals in Mattheüs 25:35-36. De liefde brengt offers, soms moet jij toegeven in een behoeften van je partner. Doe dat met liefde en zonder morren. Soms is het niets meer dan luisteren naar de ander. Of even aandacht voor de ander. Het laten zien dat je betrokken bent. Bid voor de ander als hij/zij dat van je vraagt. Geef je tijd of soms zelfs je lichaam voor de ander. Het leven is geven en nemen. Jezus gaf alles wat Hij had. Zijn leven voor ons. Onze offers voor onze partners kunnen daar nooit aan tippen wat Jezus voor ons heeft gedaan. Vraag gewoon simpel weg eens aan de ander wat kan ik voor je doen. Laat je liefde zien.

Lees:
Handelingen 2:44-45
2 Korintiërs 12:15

wp-1468173913177.jpeg

De Uitdaging voor deze week is:

Wat heeft je partner op dit moment het hardst nodig? Is er een probleem waarin jij vandaag verlichting kunt brengen door iets op te offeren? Of het probleem nu groot is of klein, probeer alles in het werk te stellen om je partner te helpen.

Schrijf voor jezelf op:

Hoe vaak heeft jouw partner onnodig stress omdat jij niet goed op hem of haar let en weinig initiatief toont?  Hoe reageerde je partner toen je aangaf dat je graag wilde helpen? Zijn er andere gebieden waar je hem of haar kunt helpen?

Lees tot slot:

Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na.
Galaten 6:2

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.