Waar????

Waar zal er nog geloof zijn als IK terug kom, vraagt Jezus zich af in de Bijbel. Vanmorgen waren wij aan het wandelen op de dijk bij ons huis. Heerlijk even uitwaaien de honden mee, lekker gooien met een balletje. Toen ik de bal ging pakken van de honden nadat ie van de dijk was gerold door de plantjes heen. Zag ik dat er op mijn broek en op de bal allemaal zaden zaten van de planten. Ik moest denken aan de gelijkenis in Lucas 8:4-15. Waar valt het zaad? In dit geval zal het zaad niet uitkomen want het zit op de bal en op mijn broek en eindigt dus in de prullenbak.
Hoe zit het bij jou? Waar komt Gods woord bij jou terecht? Gods woord wordt in Lucas vergeleken met het zaad.
Komt het op de rotsen en zal het niet kunnen wortel schieten, of zoals het zaad op de bal en broek, komt het in de prullenbak. Of komt het tussen de stenen van de dijk waar het even groeit maar waar het vanavond dood ligt omdat de zon erop heeft gestaan. Of groeit het uit tot een mooie plant. Groeit Gods woord uit in jou tot waar jouw leven om draait. Is God jouw nummer 1?

wp-1468574353167.jpeg

Fijne dag Blijf dichtbij je Maker.

 

6 gedachtes over “Waar????

  1. Of groeit het op een ongedachte plaats; daar waar het van de broek afgeklopt is en opeens in vruchtbare aarde blijkt te vallen. Het zaad van het woord groeit tegen verwachtingen in op plaatsen die geen mens voor mogelijk had gehouden.

    Like

  2. Misschien is het voor jou op je broek gekomen zodat jij de zaadjes kan planten. Dat zie ik in het onderwijs wel als mijn taak. Waar collega’s het niet zo nauw nemen met het geloof probeer ik juist de kinderen bij te brengen wie God is en hoop dan maar dat ik een klein zaadje heb geplant.

    Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.