Uitdaging van de Liefde 31

De Liefde en het huwelijk

‘Zo komt het dat  een man zich losmaakt van zijn vader en moeder en zich hecht aan zijn vrouw met wie hij één van lichaam wordt’
Genesis 2:24

Dit vers laat zien hoe het zou moeten gaan, je gaat trouwen en je wordt één. Je maakt je los van je ouders en gaat verder met je partner. De man en vrouw gaan samen verder als één.

Hoeveel conflicten zijn er niet in een huwelijk omdat één van de twee partners het loslaten niet doet. Hij/zij blijft hangen aan wat de ouders zeggen, hoe de ouders het zouden doen en overleggen alles met de ouders ipv met zijn/haar partner. Dit vers is een opdracht van God vanaf het moment dat je Ja zegt. Het is niet een optie die je kan nemen, nee het is vast gesteld in Gods woord. Waarom vraag je je misschien af, simpel. God heeft het beste met je voor, Hij weet wat de gevolgen zijn als we ons niet aan Zijn woord houden, Hij weet dat als één van de twee vast houd aan de ouders dat het huwelijk een strijd wordt ipv een samenspel.

Lees Efeziërs 5:25 en vers 33 maar eens na.

Ben jij werkelijk vrij gevochten van je ouders? Ga dat eens na voor jezelf. Luister jij meer naar je ouders dan naar je partner. Deel jij meer met je ouders dan met je partner. Als je antwoord Ja is, dan bid ik je toe dat hier verandering in gaat brengen, om de simpele reden dat je God wilt gehoorzamen.

mural-1347673_1280.jpg

De Uitdaging van deze week is:

Heb jij je nog niet echt losgemaakt van je  ouders en heb je dat ook nog niet aangedurfd dat te doen? Belijd dan aan je partner dat je daar vandaag verandering in gaat brengen.
Jullie eenheid hangt af van deze beslissing. Beloof aan je partner en aan God dat jullie huwelijk de hoogste prioriteit heeft in de menselijke relaties.

Schrijf voor jezelf op:

Vond je het moeilijk om dit te doen?

Wat is het effect op je huwelijk?

Als je partner zijn/haar ouders niet kan loslaten hoe kun je deze situatie liefdevol verbeteren?

We sluiten af met het lezen van :

Johannes 17:21
Laat het allen één zijn, Vader. Zoals U in mij bent en ik in U, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat U mij heeft gezonden.

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.