Uitdaging van de Liefde. 33

Wanneer je bij elkaar slaapt, geef je warmte aan elkaar, maar hoe krijgt iemand die alleen slaapt het ooit warm?
Prediker 4:11

God creëert het huwelijk door een man en een vrouw bij elkaar te brengen en hen tot een eenheid te maken. (1Kor 12:31) Onze lichamen houden elkaar warm en onze karakters houden elkaar in balans. Onze eenheid kan kinderen voortbrengen, onze samenwerking zorgt ervoor dat we ze gezond groot brengen. Prediker 4:9-10 spreekt over waarom het beter is samen te zijn dan alleen.

Hoe verschillend je ook bent, het samen werken loont, het inleven in elkaar en elkaar respecteren en accepteren geeft ruimte en rust. De ander proberen te veranderen is nutteloos. God heeft de ander ook gemaakt zoals het goed is. Hij heeft je samen gebracht met je partner.

Hoe moeilijk die kleine nare dingen in je partner ook zijn, ze vullen je aan. Denk maar eens aan de Jakobus brief het is beter te zwijgen dan onzin te praten. De vruchten van de Geest uit de Galaten 5 brief worden zeker ontwikkeld als je niet alles wat je partner doet zoals jij het toch eigenlijk liever had gezien.

Als je wilt dat je de ander kunt aanvullen zul je dus samen moeten werken, met de ander. Een sterke eenheid worden.

pizap.com14716139727932

De Uitdaging van deze week is:

Erken dat je partner medebepalend is voor je toekomstige successen. Laat je partner weten dat je hem of haar graag bij komende beslissingen wilt betrekken en dat je zijn advies of haar inzicht nodig hebt. Als je de inbreng van je partner in het verleden hebt genegeerd geef die vergissing dan toe en vraag daarvoor vergeving.

Schrijf voor jezelf op:

Welke beslissingen kunnen jullie binnenkort samen nemen?

Wat heb je vandaag geleerd over de rol van je partner?

Tot slot lezen we:

En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt.

Kolossenzen 3:14

Blijf dichtbij je Maker.

Een gedachte over “Uitdaging van de Liefde. 33

  1. mydailynotebookblog

    Ik snap je punt…..toch gaat dit niet altijd op denk ik want hoe doe je dat als blijkt dat je ex homo is en vreemd gaat met mannen, dan kun je toch moeilijk samen verder……zeker als hij hiermee doorgaat en dit de gewoonste zaak vd wereld vind en dan zul je toch alleen verder moeten. Maar dan wordt er ook voor je gezorgd in de nacht hoor, echt…..die ervaring heb ik 😘😘😘

    Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.