Uitdaging van de Liefde 35

                                                                    ‘De liefde legt verantwoording af’

Bij gebrek aan overleg mislukken de plannen, ze slagen door ampel beraad
                                                          Spreuken 15:22

De beroemde sequoia’s (reuzen bomen) in Amerika kunnen wel honderd meter hoog worden en de zwaarste weersomstandigheden doorstaan. Of de bliksem inslaat, de stom opsteekt of een bosbrand woedt, een sequoia blijft staan en wordt in moeilijke omstandigheden alleen maar sterker.
Een van de geheimen van deze gigantische boom zit onder de grond. De wortels van de sequoia gaan onder de grond op zoek naar wortels van de andere sequoia’s en vervlechten zich daarmee. Elke boom wordt versterkt door de kracht van de andere bomen.
Het geheim van de sequoia is ook het geheim van een sterk en gezond huwelijk. Een echtpaar dat zijn problemen alleen moet oplossen,loopt een grote kans uit elkaar te groeien in moeilijke tijden. Maar echtparen die een netwerk vormen met andere gezonde huwelijken, vergroten de kans om de hevigste stormen te doorstaan. Het is ontzettend belangrijk dat een man en vrouw op zoek gaan naar godvruchtig advies, goede  vriendschappen en wijze mentoren. Iedereen heeft zijn leven lang wijs advies nodig. Wijze mensen zoeken en aanvaarden het. Dwazen vragen nooit om advies en negeren het als het hun wordt aangeboden. Lees maar in Spreuken 12:15. Wijs advies kan het leven van je huwelijk maken of breken. Schroom dus niet om oudere echtparen om hun advies te vragen. Waarom zou je jaren verspillen van je huwelijk terwijl hun je handvatten kunnen aanbieden, om de valkuilen te omzeilen. Wijsheid is kostbaarder dan goud. Let wel op dat je als vrouw een vrouwelijke mentor zoekt en als man een mannelijke mentor. Dit kan veel rottigheid voorkomen. Lees Heb 3:13.

Lees Gods woord voor advies in je huwelijk. Koop boeken van schrijvers die weten waar ze het over hebben, die je leiden door Gods woord om je de antwoorden te geven. Bel je predikant om te vragen voor advies als je het niet meer weet. Maar bovenal Bid voor je huwelijk, iedere dag opnieuw. Breng bij God wat je zelf niet kan. Ga niet zelf voor God spelen. Iedereen moet aan het einde van zijn leven verantwoording afleggen voor wat hij/zij heeft gedaan in het leven ( Rom 14:12)

Laat de liefde heersen in je huwelijk, niet je eigenbelang, je egoïsme, je hebzucht. Laat Gods liefde heersen tussen jullie beide, wees een voorbeeld voor anderen om je heen, help jongere koppels, help ze de landmijnen waar jij op hebt gestaan te omzeilen.

download

De Uitdaging voor deze week :

Zoek een huwelijksmentor, een christen die stevig in zijn schoenen staat en liefdevol en eerlijk met je zal omgaan. Als je denkt dat jullie professionele begeleiding nodig hebben, zet dan de eerste stap en maak een afspraak met een therapeut. Vraag God tijdens dit proces regelmatig om jullie beslissingen en inzicht te leiden.

Schrijf voor jezelf op:

Voor wie heb je gekozen als mentor en waarom? Wat hoop je te leren van je mentor?

tot slot,

lees Spreuken 11:14

 

Blijf dichtbij je maker.

 

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.