Uitdaging van de Liefde 36

De Liefde is Gods woord

                          Uw woord is een lamp voor mijn voet, een licht op mijn pad
                                                           Psalmen 119:105

 

Voor veel mensen lijkt de Bijbel lezen een onmogelijke opgave, een onbegonnen taak. Ze hebben geen idee waar te beginnen. Vertrouw erop dat de Heilige Geest je helpt het te begrijpen. Lees 1 Kor 2:10

Besteed tijd aan de Bijbel, maak een gewoonte in je leven van dagelijks een stukje in je Bijbel te lezen.
Psalmen 119:10-11

Stel je onder het gezag van de Bijbel. De Bijbel kan diep gaan en veel van je vragen. Daarom is het zo belangrijk om bij een kerk of gemeente te horen waar Gods woord betrouwbaar wordt gepredikt en uitgelegd. Door Gods woord te horen tijdens een preek of Bijbelstudie krijg je een beter beeld van wat God tegen JOU wil zeggen. Lees 2 Tim 3:14

Leef volgens de Bijbel. Ander dan de meeste boeken die alleen maar zijn ontworpen om gelezen en verwerkt te worden, is de Bijbel een levend boek. Het leeft omdat de Heilige Geest nog steeds door de Bijbel tot ons spreekt. Lees Jak 1:22

Zorg ervoor dat je huwelijk gebouwd wordt op een sterke ondergrond. Zoals het verhaal uit de Bijbel waar een huis wordt gebouwd op het zand en een op een rots ( Mat 7:24-25)  Bouw je huwelijk op de rots, God. Hij zal je zegenen als je het Hem vraagt. Hij zal je helpen als je Hem aanroept. Vecht niet alleen in je huwelijk, laat God voor je vechten. Hij zegt het zelf in Zijn woord dat Hij voor je zal strijden. Ex 14:14 is een van de meest bekende teksten daarover. Met God aan je zijde sta je sterk. Als je samen met je partner naar God gaat heb je een snoer van 3 lijnen die gaat nooit kapot.

Ik moedig je aan om echt dagelijks je Bijbel te pakken, ga naar een studie groep of koop een studie boek met een onderwerp of Bijbelboek wat je mooi lijkt. Neem een app op je telefoon die je dagelijks een tekst laat lezen. Ga samen met anderen de Bijbel doorspitten. Doe dit samen met je man/vrouw of met vrienden. Bid ook dagelijks voor je partner, je kinderen je huwelijk en voor jezelf. Ook dat is heel belangrijk dat je voor jezelf bid.

bijbelhuwelijk

foto bron: Huwelijk en Gezin

de Uitdaging voor deze week is:

Ga op zoek naar een Bijbelstudie boekje, of sluit je aan bij een online Bijbelstudie. Laat de Bijbel je rots van je leven worden, je zwaard in moeilijke tijden.

Schrijf voor jezelf op:

Op welk gebied heb je Gods advies het meeste nodig. Waar ben je het vatbaarst voor mislukkingen? Wat wil je graag dat God je door Zijn Woord laat zien?

Kijk eens op Good Morning Girls Nederland of je daar mee kunt lezen met de besloten groep op Facebook. Of dat je zelf mee leest op het blog van Good Morning Girls Nederland.

Kijk eens voor een studie boekje in mijn Bol Winkeltje.

Voor je telefoon een app heb je: YouVersion

Of de App van Joyce Meyer die is er ook in het Nederlands, kijk maar eens in je app store.

Ik heb heel benieuwd of je voor volgende week iets gevonden hebt om te gaan doen dat je dagelijks in Gods woord leest.

Veel zegen met het zoeken.

Blijf dichtbij je Maker.

 

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.