Uitdaging van de Liefde 37

De Liefde is eensgezind in het gebed.

Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor het laten gebeuren.
Mattheüs 18:19

Als iemand tegen je zou zeggen dat je maar één ding in je huwelijk hoefde te veranderen om er honderd procent zeker van te zijn dat het leven voor jullie samen zou verbeteren, zou je zeker willen weten wat dat is. Voor veel godvruchtige mensen is dat ‘ene ding’ de gewoonte om dagelijks samen te bidden.
Dit klinkt iemand die geestelijke dingen meestal niet zo belangrijk vindt waarschijnlijk belachelijk in de oren. Als je dan ook nog eens te horen krijgt dat samen bidden een belangrijke sleutel is voor een lang huwelijk en een verhoogd besef van seksuele intimiteit, vind je dat waarschijnlijk echt te ver gaan. Maat tussen een man en een vrouw die regelmatig samen bidden, groeit een sterke eenheid. De ban die daardoor ontstaat, is intens en sterk. Binnen je huwelijk kan gezamenlijk gebed wonderen doen op elk niveau van jullie relatie.
Toen jullie man en vrouw werden, kreeg je van God een cadeau voor de rest van je leven: een gebedspartner. Als je voor een bepaalde situatie advies nodig hebt, kun je samen bidden om wijsheid. Als je worstelt met onzekerheid, of je bent ergens bang voor, dan kan je gebedspartner naast je gaan staan en voor je bidden. Als jullie even niet zo goed met elkaar kunnen opschieten en elkaar niet kunnen vinden op een bepaald onderwerp, kun je een ‘time-out’aanvragen, je argumenten even laten liggen en samen bidden. Het zou eigenlijk een automatische reactie moeten zijn, als je niet meer weet wat je moet doen. Je kunt niet lang boos blijven op iemand van wie je veel houdt. In gebed wordt je er ook aan herinnerd dat God jullie heeft samengebracht. Als je voor je partner gaat bidden zul je merken dat je steeds meer om hem/haar gaat geven. Maar het belangrijkste van alles is dat God het fijn vind als je samen voor zijn troon komt. Je wordt door Hem gezegend als je eensgezind bid tot Hem.

bid_samen_verblijf_samen_tegeltje_vierkant_small-ra4a9116d82a647b0bea82d8ac53f13a0_agtk1_8byvr_324

Bid dus samen maak samen bekend aan God waar je tegen aan loopt, vraag zijn leiding en zegen in jullie levens.

Uitdaging voor deze week:

Vraag je partner of jullie vanaf vandaag samen  kunnen bidden. Bespreek met elkaar wat het beste moment is dat te doen. Gebruik deze tijd om je behoeften en ruzies voor Gods troon te brengen. Om Hem te bedanken voor wat je hebt gekregen van Hem. Mocht je partner niet willen bidden, bid dan zelf. Sla het niet over neem je tijd voor gebed.

Schrijf voor jezelf op:

Is er iets wat je kunt doen, om te zorgen dat je partner wel samen met jouw wil bidden? Als je vandaag wel samen gebeden hebt hoe ging dit dan? Wat heb je ervan geleerd?

Lees tot slot:

Elke morgen nader ik u met mijn gebed
Psalmen 88:14

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.