Uitdaging 38 De liefde vervult dromen.

Zoek je gelijk bij de HEER, Hij zal geven wat je hart verlangt
Psalm 37:4

Weet jij de droom wens van je partner? Weet jij werkelijk wat je man of vrouw heel graag zou willen hebben of willen doen? Of verdiep je je daar niet in, omdat je bankrekening het toch niet toelaat of wat de reden ook mag zijn.
Hoe zou jij het vinden als je partner iets voor je doet wat je nooit had verwacht dat hij of zij voor je zou doen? Denk je dan niet dat het voor je partner leuk zou zijn als jij je eens verdiept in zijn of haar dromen, en alleen al zou proberen een kleine droom onverwacht te laten vervullen. Hoe geliefd zou hij/zij zich dan voelen. Probeer het eens, en niet met een houding van omdat het moet, maar omdat jij werkelijk je hart er in legt.
Welke verlangens en dromen heeft God in jouw leven vervuld? Hoe voelde jij je toen? Was jij alleen maar lief, aardig en gezellig toen God dat voor jouw deed? Wat houd jouw dan tegen omdat eens voor je partner te doen. Vol overgave en liefde voor hem of haar.

Lees aub :

Efeziërs 2:4-5
Filippenzen 4:7
Romeinen 5:8

Dromen en verlangens zijn erin verschillende vormen, maar de echte liefde ziet alles:

 • De liefde roept op om te luisteren naar wat je partner zegt en waar hij of zijn naar verlangt.
 • De liefde brengt je in herinnering wat uniek is aan jullie relatie en wat jullie allebei blij maakt.
 • De liefde roept je op om regelmatig te dagdromen over alle mogelijkheden om je partner te verrassen, zodat ze ook je eigen verlangens worden.
 • De liefde roept je op om te geven, als het veel gemakkelijker zou zijn om af te wachten.

Laat eens op een bijzondere manier zien aan je partner zien hoeveel je van hem of haar houd. Het mag best een offer zijn.

pizap-com14759488688361

Uitdaging voor deze week:

Ga eens na wat je partner graag zou willen, als het binnen jullie bereik lag. Let het aan God voor in gebed en maak een plan om sommige of misschien wel alle verlangens te vervullen, voor zover dat in je vermogen ligt.

Schrijf voor jezelf op:

 • Wat heeft je in het verleden tegen gehouden om aan de verlangens van je partner te voldoen?
 • Hoe zou het jullie relatie veranderen als je partner wist dat jij prioriteit geeft aan zijn of haar verlangens?
 • Welke verlangens wil je graag gaan vervullen?

Sluit af met het lezen van:

2 Korintiërs 9:8
God heeft de macht u te overstelpen met al Zijn gaven.

 

3 gedachtes over “Uitdaging 38 De liefde vervult dromen.

 1. De mijne praat heel vaak over zijn dromen. Soms erger ik mij eraan omdat we het geld er toch niet voor hebben en het dan ook niet nodig vind om er zo vaak over te praten. Ik vind dat het dan gauw overkomt alsof je ontevreden bent met wat je wel hebt, ook al bedoelt hij dat niet zo. Ik ben daar anders in. Ik praat er zelden over. Ik praat pas over dingen als ze ook enigszins in mijn handbereik liggen.

  Kleinere dromen proberen we wel voor elkaar te realiseren. Je spaart ervoor, maakt een offer (zoals jij schreef) en gunt die ander iets. Mijn grootmoeder zei altijd: elkaar liefhebben is steeds het geluk van de ander betrachten.

  Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.