En toen was het op…

ba3a01c62493b8703848acf777c36666_1400096883

En toen was het op….. Ik ben op…… Mijn geduld is op…… Ik ben het zat….. Moe van het hooghouden….. Moe van alles……. het is gewoon op…….

Hoe is dat om dat uit te spreken? Hoe is dat om te lezen?

Ben jij wel eens moe, is het voor jouw wel eens genoeg? Ben jij het wel eens zat?
Stel jij je wel eens kwetsbaar op? Vind jij dat ook net zo moeilijk als ik? Je zult wellicht denken hoe moet ik nu weten of jij dat moeilijk vind. Bij deze dus ik vind dat heel moeilijk, ik vind het moeilijk toe te geven dat alles mij te veel is, ik ga door…. tenslotte moet ik sterk zijn ( denk ik ). Ik hoor mensen zeggen jij bent altijd zo sterk……… uh niet dus.

Ik ben het zat ik ben moe, ik ben er klaar mee en ik ben boos op God…… Boos omdat ik het niet meer kan, ik het gevoel heb dat Hij mij niet helpt. Ik zie mijn man vechten dag in dag uit om zijn dag door te komen, en wat kan ik doen? NIETS helemaal NIETS. Ik voel mij machteloos bang, angst overspoeld mij dat hij misschien wel dood gaat en wat moet ik dan, wat moet ik zonder mijn man? Ik zie mijn kinderen vechten in een wereld die ze niet snappen. Ik zie mijn familie leden vechten met hun problemen en wat kan ik doen? NIETS.
Ik kan NIETS.Met mijn verstand weet ik dat God erbij is, maar ik zie Hem niet. Ik zie niet dat er iets gebeurd. God heeft een plan met mijn leven, met het leven van een ieder van ons. Maar sorry mensen ik zie het even niet.

Ben ik nu een slechte christen, omdat ik boos ben op God?. Ik hem roep als David in de Psalmen, als Job die het niet meer ziet zitten. Zij zijn mijn voorbeeld dat ik weet dat God er bij is.

Maar toch ik ben Hem even kwijt. Ik ben even de weg kwijt in mijn eigen leven.

En toch,

Blijf dichtbij je Maker.

8 gedachtes over “En toen was het op…

 1. mydailynotebookblog

  Antwoorden op je vragen : ja, ik heb het ook weleens moeilijk en vind het leven soms ook gewoon niet leuk. Waarom lig ik al de hele week plat, waarom kan ik niet gewoon mijn leven leiden, waarom moet ik achteruit gaan ??
  Dus ja herkenbaar en je angst ……meid ik zou het ok hebben, je ziet je man die ook worstelt vecht tegen zijn ziek zijn en je weet niet waar het eindigt dus die onzekerheid maakt je angstig, bang, boos.
  Mag je boos zijn ?? Zeker weten, lees Job,meid vervloekte zelfs z’n geboortedag……we zijn mensen he….met gevoelens, emoties en Hij weet dat ook en het mooie …..Hij weet en kent je vragen, je angst je woede en al voel jij Hem nu niet Hij houdt jou wel vast………
  Ik bid voor jullie en vind het dapper dat je dit in je blog schrijft, zo kwetsbaar stuk uit je eigen leven deel je met ons…….🙏🏼❤️

  Like

 2. Pingback: Alles op Zijn tijd…. – Look Around The Corner

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.