Boem in een klap is alles anders

De trein komt aan op het perron waar mijn dochter staat te wachten. Ze hoort en gil, draait zich om…… en haar leven zal nooit meer zijn zoals het was. Ze ziet hoe de jongen een aanloop neemt en zich voor de trein werpt.

De klap, de gil, het gerinkel van het glas, dat alles maakt Boem in een klap alles anders in haar leven, en dat van de andere omstanders.

Slachtoffer hulp duurt bijna een week voordat ze contact opnemen. Ook de NS zou terug bellen maar helaas……. De jongen in kwestie is overleden. En hoe raar het klinkt het geeft mijn dochter vrede. Hoewel ze vol zit met vragen aan hem, die ze van zich af moet gaan schrijven is ze blij voor de jongen die door zijn hopeloosheid mijn dochter haar leven vanaf dat moment drastisch heeft verandert. Het is verdrietig dat zo’n jonge jongen geen uitweg meer wist dat hij zichzelf van zijn leven moest beroven.

Hoewel wij Pasen hebben gevierd, het feest van de Hoop, de Verlossing was dat voor deze jongen helaas niet genoeg.

De hulp kwam te laat voor hem, te laat op gang voor mijn dochter die niet meer kan slapen, niet meer met de trein durft en met een beeld voor haar ogen loopt dat ze niet kwijt raakt. Therapie is de oplossing, maar ja, het geld wat er niet is bij de gemeente houd de mogelijkheid nog even tegen. Een organisatie als slachtofferhulp die graag wil helpen maar aan een budget gebonden zit kan niets.

Het beest uit de Bijbel waar wij over lezen. Zou dat misschien het geld zijn? Ik lees op mijn twitter moeders die wanhopig zijn om zorg te krijgen voor hun kinderen, maar ja de gemeente maakt fout op fout, en het antwoord waardoor ze geen hulp krijgen is:

“Sorry maar het geld is op”

pizap.com14926042751601

Om een lang verhaal kort te maken……………

Draait ons leven niet te veel om geld? Hoe zit het met de mussen in het veld? Geloven wij dat verhaal uit de Bijbel? Of hangen we aan geld.
Geven wij aan anderen om ons heen? Geven wij om anderen om ons heen? Het is makkelijk je met wat geld van de wereld problemen af te doen. Maar waar is de tijd die wij steken in anderen? Gaan wij net als Jezus naar de ander in nood. En gaan wij luisteren naar iemand die roept om hulp? Wij kunnen geen levens redden………. Maar we kunnen het wel aangenamer maken, wanneer wij luisteren naar een ander en niet alleen maar rennen achter het beest aan met de naam GELD.

Mijn gedachte gaan uit naar de nabestaande van de jongen die voor de trein sprong.

Blijf dichtbij je Maker.

8 gedachtes over “Boem in een klap is alles anders

 1. Wat vreselijk voor je dochter. Ik zal voor jou, je dochter en de familie van de jongen bidden. Vind hoop bij God en probeer die vreselijke beelden en gedachten bij God te leggen. In dit vreselijke is God ook. Wat moet dat een trauma voor je dochter zijn. Ik leef met jullie mee. Als er iets is wat ik kan doen moet je het zeggen. Ik help graag. Met helpen kunnen we een stukje van Gods koninkrijk laten zien. Houd moet en blijf vertrouwen op God. Hij is er altijd.
  Liefs en Gods zegen toegewenst,
  Eline

  Geliked door 1 persoon

 2. Suzanne France

  Och arme meid.. Mijn Pa heeft het ook eens meegemaakt toen ik klein was, ik zag het gelukkig niet. Maar ik kan me nog goed herinneren hoe dat hem raakte en natuurlijk de machinist. Zo jammer dat die jongen dacht dat dit de enige oplossing was. Als Christenen kunnen wij misschien iets leren, misschien meer om ons heen kijken naar de mensen die God op onze weg brengt en Zijn licht bieden. Misschien een kaartje, een praatje, uitnodigen voor een kopje koffie of een avondmaal. Jullie blijven in mijn gebeden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is al heftig om te lezen, laat staan voor je dochter om te zien.
  En ja, nog meer voor die ouders om zo’n bericht te horen.
  Heel veel sterkte voor je dochter en voor jou wijsheid hoe hier het beste mee om te gaan.
  Dat God jullie heel dicht nabij mag zijn en de beelden en geluiden zal wegnemen.
  Met jou gaan ook mijn gedachten (en gebed)uit naar deze ouders.

  Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.