Bekeerd dankzij een gevangene.

Door het te lezen stukje tekst uit 2 Timoteüs 1:4-7 bij de bijbeljournaling groep en de vraag wie is jouw Eunike, gingen mijn gedachten terug in de tijd naar het jaar 2013.

Ik was op bezoek bij mijn beste vriend in de USA, hij zit daar in de gevangenis. We hadden gesprekken over het geloof zoals we dat wel vaker hadden. Deze keer was het anders,  hij raadde mij het boek Doelgericht leven aan van Rick Warren. Na dit boek te hebben gelezen begon het geloof voor mij weer te leven en ik begon het te beleven.

Soms zeg ik wel eens tegen mensen “ik ben bekeerd door een gevangene” en dat is ook eigenlijk zo. Ik bedoel; ik ben thuis christelijk opgevoed, maar dat was zo gewoon, je ging naar de kerk want dat hoorde, je trouwde in de kerk want dat hoorde, je liet je kinderen opdragen in de kerk want dat hoorde. Ik was stoelvulling in de kerk, tot na het lezen van dit boek.

Ik ben gezegend met veel lieve mensen om mij heen die God kennen en waar ik mee kan praten over het geloof zoals mijn man, mijn ouders, mijn broer en schoonzus en vriendinnen. “Sisters in faith” zoals wij ons groepje noemen, de meiden van de besloten groep van GoodMoriningGirls.

De vraag die bij mij opkomt is………..

Wie is jouw Eunike, wat is dan je antwoord?

Heb jij een mentor? Ben jij een mentor?

Wie houd jou op de weg, zodat je de eindstreep haalt met God?

pizap.com14958799662531

 

2 gedachtes over “Bekeerd dankzij een gevangene.

  1. Pingback: Galaten dag 5 – GMG

  2. Pingback: Galaten dag 10 – GMG

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.