Snap jij het nog???

Snap jij het nog??? Wie was ook al weer wie, en hoe klonk de stem van die gene? Soms vraag ik mij af of wij elkaar nog wel echt kennen. Alles gaat via What’s app, twitter, facebook. De persoon achter dit alles raak je bijna de realiteit van kwijt. Misverstand na misverstand stapelt zich op. En waarom? Omdat we elkaar niet kunnen zien tijdens een gesprek. De geschreven berichten kunnen wij niet meer rechtzetten.

Wat is er aan de hand met deze wereld? Worden wij allemaal wereldvreemd. Einstein heeft ook gezegd dat de eenzaamheid en technologie onze grootste vijand wordt. En ik denk echt dat deze man gelijk heeft.

We zitten veilig achter een scherm. Maar zijn wij gemaakt om zo te leven? Staat er niet in de Bijbel de man was alleen en God zag dat het niet goed was. Mogen wij daar uit opmaken dat wij niet gemaakt zijn om alleen en voor ons zelf te leven? Waar 2 of meer in MIJN Naam samen komen zal IK zijn. Verzuim mijn samenkomsten niet. Deze dingen staan in de Bijbel en lijken mij duidelijk.

social-media-1233873_1920

Misschien kom ik uit een ei, maar is dit ge-app, twitter en facebook nu echt wat God van ons wil?

Wanneer ben jij voor het laatst bij iemand op bezoek geweest en heb je een goed gesprek gehad zonder dat je met je telefoon in je hand zat. Wanneer heb jij voor het laatst je Bijbel in je hand gepakt die niet op je telefoon stond.

Zou het beest uit Openbaringen misschien we onze telefoon kunnen zijn? of het internet? Wellicht de antichrist, want laten we eerlijk zijn, onze telefoon en pc neemt heel wat van onze tijd in beslag. Tijd waarin we ook Gods woord hadden kunnen openslaan. En stil kunnen zijn voor Hem.

Ik wens je een mooi weekend toe,

Blijf dichtbij je Maker.

 

 

Een gedachte over “Snap jij het nog???

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.