Auw!!!!!

Woorden doen pijn. Waarom lijkt het dat wij christenen het altijd beter lijken te weten naar elkaar toe en soms zelfs naar God toe? Waarom lijkt het alsof wij christenen elkaar meer pijn doen dan andere mensen om ons heen.
Het is zo makkelijk te wijzen naar een ander, terwijl de balk in je eigen oog niet meer te tillen is. Hoge bomen vangen veel wind is een spreekwoord en het lijkt erop dat wanneer mensen hun nek uitsteken om anderen te vertellen van God, dat een andere christen wel weer weet dat die gene niet goed is omdat zijn/haar theorie veel beter is. Wie beslist er of ik mijn partner of kinderen wel of niet in de hemel komen? Volgens mij niet mijn mede-christenen maar God alleen.
In Efeziërs 5 en 6 wordt hierover gesproken.

Zijn wij zonder zonde, het antwoord is NEE. Maar toch ook wel. Op het moment dat wij om vergeving vragen, zijn wij voor even zonder zonde. Jezus nam onze zonde op zich toen Hij daar aan het kruis hing. Wij blijven dus niet besmeurd met onze zonde, wij worden schoon gewassen door Jezus bloed. Wij mogen een nieuw leven beginnen met God. Door de doop wordt ons oude leven van ons afgewassen en een nieuw leven krijgen wij met God. Zonder zonde, even recht door de bocht gezegd.

Gisteren zag een een video van Beth Moore . En of je haar nu leuk vind of niet, zij zei over het voorspellen van de terug komst van Jezus het volgende; “ Iedere keer dat wij voorspellen dat Jezus terug komt gaat het nog langer duren, want in de Bijbel staat dat ALLEEN God weet wanneer Hij Zijn zoon terug zal sturen naar de aarde”.  Eerst vond ik het een grappig zin, maar later besefte ik mij dat mensen dit inderdaad doen. Hoe vaak is er al niet gezegd dat de aarde vergaat???

Maar lieve zussen, wij gaan het niet weten. Ja, we kunnen de tekenen in de Bijbel (onder anderen in het Bijbelboek Openbaringen) zien, maar een dag voor ons is voor God misschien wel 1000 jaar.

Laten wij oppassen met wat wij tegen elkaar zeggen en niet op Gods troon gaan zitten. Laten wij zorgen dat wij de Bijbel gaan gebruiken zoals dat in Efeziërs staat. De helm van het geloof of ook wel prent de Bijbel teksten in. Nu hebben wij allemaal nog wel een Bijbel voor handen, maar er kan een tijd komen dat dat niet zo is en dan ??? Ken jij dan Gods woord? Trek de borstplaat aan, bescherm je hart voor de anderen van buiten, weet wie je bent in God. Zijn geliefde Dochter. Het zwaard verdedig je met Gods woord, ken het woord. De sandalen om te kunnen lopen, om Gods woord te delen, ga en vertel het goede nieuws aan de mensen, wees niet bang maar strijdlustig, angst is niet van God. God geeft ons kracht in plaats van angst.

Als wij willen dat de mensen om ons heen God gaan zien, laten wij dan het licht van Hem delen met elkaar. Zorgen dat de anderen toenadering durven te nemen tot ons en nederig zijn in plaats van het altijd maar beter te weten. Wij zijn niet beter dan de andere mensen om ons heen. Ook wij zijn gewone mensen, niets meer en niets minder. Laten wij zorgen dat Gods vreugde in ons is en dat wij dat uit mogen stralen. Laat anderen de liefde voor elkaar  zien, dat ze zien dat het anders is dan de gewone liefde. Wees anders dan de anderen in de wereld, maar niet meer dan anderen in de wereld.

Laten wij er vanuit gaan ieder van ons leeft naar eer en geweten, en volgens de Bijbel hoe zij die leest. Oordeel niet opdat Gij veroordeeld zult worden.

Lees in Galaten 5 wat de vruchten van de Geest zijn. Prent ze in, en leef ze na. sky-writing-2086401_1920

Ik wens je een fijn weekend toe,

Blijf dichtbij je Maker.

 

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.