ADD nekt je (2)….

Waar ging vanmorgen bij jullie de preek over in de kerk? Uhhh is vaak mijn antwoord… ik moet diep graven. Niet omdat ik niet geluisterd heb, maar omdat ik constant wordt afgeleid door het zuchten van de gene naast mij. Het kuchen van iemand voor in de kerk of een kind dat over de gang loopt omdat het naar de wc moet. Ik hoor in de stem van de gene die voorgaat of die zenuwachtig is of niet. Ik voel de sfeer in de kerk aan en soms is dat fijn maar soms ook zwaar. Ik ben gevoelig voor sfeer in een groep, zie de lichaamstaal van anderen, zie ieder gezicht en onthoud dat ook. Zie in de ogen of iemand zich oké voelt of niet en ga daar over nadenken en bid gelijk. Ondertussen ben ik de helft van de preek kwijt.

Wij zijn een lange tijd niet in de kerk geweest, onder anderen omdat het gewoon te veel prikkels gaf die ik niet kon verwerken en dat dit dagen later nog een nasleep had.

Sinds kort gaan wij naar een kleinere gemeente toe. Heel fijn en voel mij er welkom. Maar ja. Alles is nieuw wat ik daar zie, hoor en ruik. Dus tja …… waar ging de preek over???

Ik heb nu een schrijf boekje mee. Ik schrijf met de preek mee, waardoor ik alles beter kan onthouden. Als ik thuis kom lees ik de teksten van de week nog ergens even door en met mijn kleurenkaart kleur ik de teksten op thema in mijn bijbel.

Heel handig voor mij. Ik moet de tekst vaker lezen om te weten welke kleur ik het wil geven en door veelvoudig lezen onthoud ik het beter.

Dus nu kan ik zeggen waar de preek over gaat 🙂 .

Een voorbeeld van mijn kleurenkaart zie je hier:

Kleurenkaart

De kleuren op de kaart zijn van boven naar beneden:

rood,  geel, roze, blauw, oranje, groen, zwart, bruin, een wolkje is blauw, muzieknoot is groen en tot slot paars.

Er zijn vele manier om voor jou het onthouden van te lezen boeken etc te onthouden. Dit is voor mij de beste manier.

Ik wens je een fijne week toe,

Blijf dichtbij je Maker.

 

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.