Hoe simpel kan het zijn….

wasmiddel

Hoe simpel kan het zijn…. je eigen wasmiddel maken. Ik had er vaker over gehoord en dacht dat ga ik echt niet doen voor die paar euro, dat is zoveel werk.

Maar toen ik die paar euro niet echt kon missen ben ik het toch maar eens gaan proberen.

Ik kocht 2 stukken zwitsal zeep en ging aan de slag. Eerst voor de witte was. 40 gr zeep raspen, 2,5 liter water koken en nog 80 gr soda.

Werkelijk in nog geen half uur had ik 2,5 liter wasmiddel voor mijn witte was, plus dat het hele huis heerlijk rook naar zwitsal. Je laat het een paar uur afkoelen en je roert er zo nu en dan even doorheen. Als het compleet is afgekoeld doe je de staafmixer er even door heen. En je kunt je flessen vullen.

Vandaag heb ik ik 5 liter wasmiddel gemaakt voor de gekleurde was. Echt hoor een kind kan de was doen wat is dat simpel om te maken. Plus dat het mij echt veel euro’s scheelt.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Hoe simpel kan het zijn….

 1. Leuk idee !
  Bij ons ging de was echter muf ruiken en het schijnt niet zo goed zijn voor het behoud van je machine dus wij zijn terug overgegaan naar was poeder wij gebruiken echter wel maar 1 eetlepel poeder per wasbeurt en een scheut natuurazijn i.p.v. was verzachter.
  Wij gebruikten sunlight zeep misschien dat dat nog verschil maakt ?
  Hopelijk werkt het bij jouw wel want het scheelt echt wel in kosten πŸ˜‰πŸ‘ŒπŸ»

  Liked by 1 persoon

  1. Ik doe zo ie zo azijn bij mijn was en daardoor beschadigd je wasmachine niet met home made wasmiddel. En door de soda bij je witten wasmiddel word je machine ook weer schoon. Zo ie zo moet je een keer per maand minimaal je wasmachine draaien op 90 graden om hem schoon te houden en te voor komen dat je zo’n plak laag in je machine rubbers krijgt.

   Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s