Onvruchtbaar en toch….

lege handen

Daar sta je dan met lege handen. Vrouwen om je heen krijgen kinderen en jij krijgt ze niet. Maar waarom dan niet???

Ik ken het gevoel, toen ik pas getrouwd was kregen anderen om mij heen kinderen, iedereen behalve ik. Ik voelde mij leeg, waardeloos, mede door de opmerkingen van anderen om mij heen. Zij dachten dat ik liever in luxe leefde en dat er geen plaats was voor een kindje. Hoe zeer mensen ook probeerde mij te betrekken bij hun zwangerschap of hun kindje, het was niet van mij.

Je ziet in de bijbel veel voorbeelden van vrouwen die niet zwanger worden. Niet op hun tijd. 
De onvruchtbaarheid van Sarah, Rebekka en Rachel (de moeders van het volk van Israël). Je ziet ook wat er gebeurd wanneer zij hun eigen plan trekken. Dat wordt er niet beter op.

Maar ben jij voor God minder wanneer je geen kinderen kunt krijgen? Het is een opdracht vanuit Genesis toch? Ga heen en vermenigvuldig u. Maar wat dan als je dat wel wilt doen, maar het lukt niet.

Ben jij minder voor God omdat je single bent?
Ik denk dat God een opdracht voor je heeft zoals Hij die voor Paulus had. Zet je in voor Gods koninkrijk.

Maar wat zegt de bijbel nu over onvruchtbaar zijn, of geen kinderen hebben om wat voor reden dan ook.

Lees Jesaja 54:1-24 eens. De eerste regel in de stuk zegt het volgende:

Jubel, gij onvruchtbare, die niet gebaard hebt; breek uit in gejubel en juich, gij die geen weeën gekend hebt, want de kinderen der eenzamen zijn talrijker dan de kinderen der gehuwde, zegt de Here.

Klinkt dit voor jou als dat je minder waard bent voor God?

Lees ook:
Oude Testament:

Genesis 25:21, Genesis 29 en 30 laten zien wat het met 2 vrouwen kan doen wanneer de een wel zwanger wordt en de ander niet. Jesaja 49:21.

Nieuwe Testament:

Lukas 23:29, Galaten 4:27 herhaald wat Jesaja 54:1 zegt

Romeinen 11:33-36 en Jakobus 1:17

In die tijd wilde ik iets betekenen voor anderen, ik begon te schrijven met gedetineerden in de USA en werd kerkvrijwilliger in de gevangenis in mijn woonplaats. God stuurde mij die weg in omdat Hij toen al wist hoe mijn toekomst eruit zou gaan zien. Ik heb mooie vriendschappen over gehouden aan deze tijd. Zowel met mensen binnen de muren van de gevangenis, als mensen daarbuiten.
De jaren verstreken…….. De leegte bleef, het onbegrip ook. Waarom kregen wij geen kinderen???

Nu 22 jaar later heb ik 3 kinderen, ben gezegend met zoals ik hier boven schreef vrienden binnen en buiten de muren.  God weet wat Hij doet.

Ben jij minder omdat je geen kinderen hebt?

NEE.

God heeft een plan met je leven. Jeremia 29:10-11

Blijf dichtbij je Maker.

 

 

5 gedachtes over “Onvruchtbaar en toch….

  1. Melinda

    Ook hier ging het niet een, twee, drie. En na nummer 1 bleef nummer 2 uit? Waarom?…en dan die vragen en opmerkingen…waar blijft nummer 2…na jaren (ook maar gaan dokteren)…raakte ik weer zwanger. 2 gezonde kids kregen we er nog bij. Ik heb er veel van geleerd, ook hoe ik anderen hier weer mee kon helpen. Het had een bedoeling; ben ik van overtuigd. En net toe ik alles een plekje gegeven had(dacht ik)…raakte ik 4 jaar later zomaar weer zwanger. Dolblij! Helaas liep deze zwangers hap niet goed af…waarom? Ook dit weer een plekje moeten geven. Maar ook hier weer van geleerd. God weet wat Hij doet, ook al begrijp ik vaak noet waarom iets gaat zoals het gaat.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Best of 2017 – LookAroundTheCorner

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.