Gastblogger (6) Natasja

Natasja schrijft haar blogs op Natuurlijk leven in Geloof. Natasja en ik ken elkaar al wat langer dan vandaag en ik kan onze relatie als vriendinnen denk ik wel beschrijven als open en eerlijk. Toen ik in haar blog hieronder zag staan misschien denk je wel wat bazelt ze nu moest ik lachen en vroeg mij af of ze dit schreef met mij in haar gedachten. Dit zijn dus opmerkingen die zij van mij wel eens krijgt. Lief en opbouwend bedoeld…… Lees haar blog en neem eens een kijkje op haar site. Zij is ook een ster in gedichten maken.  Je vind haar blog HIER

Een nieuw begin…..

Het thema wat mijn vriendin en mede blogger Eveline bedacht heeft voor de gastbloggers op haar blog….

Toen zij vorig jaar vroeg of ik een van haar gastbloggers wilde zijn, riep ik meteen: ” ik weet het nog niet, ik heb niet zoveel in de pijpleiding om te schrijven op het moment. En soms denk ik dat nog wel eens. Heb ik wel genoeg te schrijven? of is 2018 Het jaar om opnieuw te beginnen? Moet mijn goede voornemen zijn om meer te gaan schrijven?

 

Nee, ik ben niet van de goede voornemens, iedere dag is een ” nieuwe start”  voor mij. Iedere dag wil ik me beseffen wat er al die jaren geleden is gebeurd, wat Jezus daar op Golgotha deed, wat Hij zei, wat Zijn opdracht was die hij van Zijn Vader gekregen had, welke weg Hij is gegaan.

Iedere ochtend wil ik mij beseffen welk altaar ik tegenkom voordat ik contact zoek met God om mijn dag te beginnen. Iedere dag is als het ware een nieuw begin, ondanks dat mijn begin met God bij mijn doop werkelijkheid is geworden, zoek ik nog elke dag het wasvat op om schoon en rein voor god te staan. En als ik het altaar en wasvat voorbij ben wil ik het Heilige binnen gaan, iedere dag opnieuw. In het schijnsel van de lampenstandaard, wil ik de tafel met de toonbroden kunnen zien en ook het gouden altaar…..

Huh wat bazelt ze nou? zul je wellicht denken; Nou, ken je de tabernakel?
En als ik nou eens opnieuw begin:

Plattegrond_tabernakel

 

Ik ga de tabernakel in, en zie:

  • Het brandoffer altaar; Jezus die aan het kruis is gestorven
  • Het wasvat; hier mag ik mij iedere dag wassen en schoon voor God komen te staan.

Vervolgens mag ik het gordijn door om het Heilige binnen te gaan en dan zie ik:

  • Het licht van de kandelaar; het licht van de Heilige Geest
  • Door dit licht zie ik de tafel met de toonbroden; God’s woord in mijn bijbel
  • en natuurlijk het Reukoffer altaar, waar ik mijn gebeden op mag leggen.

 

Het eerste deel lukt me aardig, het 2e deel vind ik soms nog best lastig en om dan vervolgens door te mogen naar het Heilige der Heilige waar ik De ark van het Verbond, mag zien, waar ik bij God op schoot mag zitten en echt met hem leef… dat vind ik nog wel eens lastig. Mijn manier van denken laat me niet altijd toe om als een kind op schoot bij de Vader te gaan zitten, hoe graag ik het ook wil.

 

Een nieuw begin is dus voor mij geen goede voornemens aan het begin van een jaar,  een nieuw begin tja naarmate ik er meer over nadenk besef ik me dat ik een nieuw begin heb ik gemaakt toen ik doorhad dat ik een kind van God ben en verder….. verder heb ik gewoon iedere keer een nieuwe dag..

 Liefs, Natasja.

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.