Gastblogger Aritha (8)

26047378_736276849914774_2173339527096481794_n(3)

Aritha heb ik mogen leren kennen via social media. Wij hebben elkaar ook 2 keer echt ontmoet en dat vond ik persoonlijk echt heel leuk. Aritha is een mooie God vrezende vrouw. Met een passie voor evangelie delen met anderen. Maar Aritha is ook schrijfster van kinderboeken.

Lees mee wat Aritha met je wilt delen over een Nieuw begin:

Een Nieuw Begin

Mijn man kwam woensdag naar me toe met zijn telefoon in zijn hand en liet me een berichtje zien: Evangelist Billy Graham (99) overleden. Het raakt me omdat één van zijn boeken me geholpen heeft in een moeilijke periode. Ik heb daarover geschreven en ik wil graag een stukje delen uit die oude blog. Op 31 december 2013 schreef ik:

“Een Nieuw Begin

Ik voel ik me dankbaar. Omdat ik zie, dat ik stukje bij beetje dingen los durf te laten. Wat dat betreft heb ik nog steeds veel aan het boek van Billy Graham! Ik kwam daardoor tot een totaal ander inzicht over bepaalde dingen. Wat ben ik blij dat ik dit boek in onze bibliotheek vond! Dat ik het meenam. Ik heb het verschillende keren verlengd.

Billy Graham zegt: “Zelfs te midden van het leed, kunnen we dankbaar zijn en dankbaarheid kan als een zachte balsem zijn voor ons hart. Als we treuren om het verlies van een geliefde, kunnen we God bijvoorbeeld danken voor de jaren die we samen hadden en hoe die ons leven verrijkt hebben. Je moet je de goede tijd die je samen had, niet alleen herinneren. Je moet God er ook voor danken! Die tijd was een geweldig geschenk van Hem.”

Denk niet aan de dingen van vroeger,

let niet op de dingen van het verleden.

Zie, Ik maak iets nieuws.

Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten?

Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn,

rivieren in de wildernis. “(Jesaja 43)

Iets nieuws! Hij laat iets nieuws ontstaan. Verrassend is dat! Ik tast. Ik zoek. En ik leg mijn hand op Zijn Woord. Net als Maria in de Bijbel zeg ik: “Hier ben ik. Mij geschiedde naar Uw Woord.” Ik voel de vreugde mijn hart binnenstromen. Als een rivier in een droge wildernis. Langzaam laat ik het oude los. Dingen van het verleden vervagen. Hij gaat mee als Helper als Trooster Degene die alles nieuw maakt.”

Billy Graham is vandaag overleden. Maar de God van Billy Graham leeft nog steeds. Hij is de God van “het nieuwe begin”. Hieronder deel ik mooie Bijbelteksten waarin het gaat over “een nieuw begin”

Hij zegt:

1. Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden. (2 Korinthe 5:17)

2. Hij zette mijn voeten op een rots en maakte mijn schreden vast. Hij legde mij een nieuw lied in de mond, een lofzang voor onze God. (Psalm 40:4)

3. Want zie, Ik schep een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Aan de vorige dingen zal niet meer gedacht worden, ze zullen niet meer opkomen in het hart. Maar wees vrolijk en verheug u tot in eeuwigheid in wat Ik schep (Jesaja 65:17,18)

4. En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. (Openbaring 21:1,2)

5. Denk niet aan de dingen van vroeger, let niet op de dingen van het verleden. Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis. “(Jesaja 43)

Het is zoals Billy Graham zelf ooit zei: “When we come to the end of ourselves, we come to the beginning of God.”

Weer je meer van Aritha lezen klik dan HIER

3 gedachtes over “Gastblogger Aritha (8)

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.