Fijne Zondag

Hoe heerlijk is het wakker te worden met het gefluit van vogels om je heen een hommel die op de bloemen zit en zoemt.

Zo werd ik vanmorgen wakker.

Kon genieten van een kop koffie in de tuin.
Ipv samen zingen in de kerk luisterde ik hoe de vogels hun lied presenteerde. Soms mis ik het kerk gaan wel. Het samen zingen, maar het lijkt dat je nergens meer een kerk vind die werkelijk doet wat de Bijbel zegt. Onderwerpen die juist zo belangrijk zijn worden ontweken, alles onder de mantel der liefde, zachte dokters maken stinkende wonden is ook zeker voor mij van toepassing in veel gemeente. Liefde is niet alleen maar poedie poedie het is elkaar ook vermanen, elkaar wijzen op wat er om je heen gebeurd en wat de Bijbel er op zegt.

Eens komt de dag dan mogen wij zingen in de perfecte kerk. Tot die tijd zullen wij het moeten doen met de kerken op deze aarde. Ik ben van mening dat het gemeente zijn een opdracht is van God.

Maar hoe vul je gemeente zijn dan in??? Hoe denk jij over wat gemeente zijn is???

Fijne zondag,

Blijf dichtbij je Maker.

2 gedachtes over “Fijne Zondag

 1. mydailynotebookblog

  Ik herken het op dit moment is erbij ons in de gemeente morgen een gemeenteavond en daarin wordt gestemd over een homopaar dat aan het avondmaal mag…..de kerkenraad is voor het grootste deel voor de gemeente is verdeeld, gezinnen gaan weg omdat ze dit niet binnen de opvoeding kunnen verantwoorden maar vraag je waar de tucht voor staat of waarom de bijbel ertegen is dan krijg je als antwoord dat de bijbel niet meer van deze tijd is en dat God liefde is en dat wij elkaar moeten vergeven Maar het koppel volhardt in hun zonde

  Heb het er op dit moment erg moeilijk mee ook omdat de vader van mijn kinderen ook homo is en precies zo denkt dat alles mag en kan

  Waar blijven we dan met God’s woord en Zijn geboden

  Wens je nog een gezegende middag toe en geniet van de vogels .grtjs Ingeborg

  Geliked door 1 persoon

  1. Nelly van der Bas

   Wat moeilijk voor je Ingeborg. ‘k Wens je heel veel sterkte toe en kracht van God toe. Het is goed om Zijn Woord en geboden vast te houden, want daarin vinden we God. Als we dat loslaten, waar blijven we dan?
   Ja, ik herken in het stuk heel veel herkenning. Hier ook veel kerken, maar waar wordt nog waarheid gepreekt. Gods Woord wordt ontkracht en het lijkt wel of iedereen er in meegaat en het heel vanzelfsprekend vindt. Die lauwheid. Ik denk ook dat er weinig meer echt in Gods Woord wordt gelezen en onderzocht. Het wordt niet gezien als dagelijks Brood! Ik mis het kerk gaan enorm, maar ik kan zo niet in de kerk zitten, waar alles ontkracht wordt. Het is een strijd. Een biddende strijd.

   Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.