De schade is groot

De schade is groter dan ik dacht. De schade die ik heb opgelopen van het pesten vroeger op school is groter dan ik dacht. Groter voor mij, maar ook groter omdat het meer mensen heeft geraakt dan ik besefte.

Toen ik op de lagere school zat werd ik dagelijks gepest, dat ging zover dat ik gedwongen werd mijn onderbroek uit te trekken in het park voor een jongen. Ik heb het hier over 36 jaar geleden.

Door dat ik nu gesprekken heb met de ggz praktijk ondersteuner komen er veel dingen boven die ik ver weg had gestopt.

Zo realiseerde ik mij dat wij een jongen in de klas hadden die ook zo vreselijk werd gepest dat is niet normaal. Ik hoorde dat kinderen die gepest worden ook gaan pesten.
Daarom trok ik gisteren de stoute schoenen aan en ben de jongen die in mijn klas zat die zo gepest werd op gaan zoeken op facebook. Ik vond hem, nog niets verandert en ik herkende hem gelijk. Toen ik hem vroeg of ik hem vroeger had gepest wist hij dat niet meer. Ik hoop dus dat dat betekend dat ik het niet heb gedaan.

Als je iemand pest is dat iemand vergiftigen voor de rest van haar/zijn leven.

Heb jij vroeger iemand gepest? Of werd je juist gepest?

Waarom worden bepaalde personen eigenlijk gepest? En vergis je niet het gebeurd ook onder de volwassenen, Dat geloof je toch niet? Zijn wij volwassenen echt zo kortzichtig? 

Wat ik wil zeggen is, pas op je woorden. Pas op met wat je tegen je kinderen zegt en hoe. Je maakt ongemerkt veel schade bij je kinderen. Wijs je kinderen erop dat als zij gepest worden dat ze het je vertellen, schakel hulp in. Ja je leest het goed. Zorg voor goede psychische hulp voor je kind als het gepest wordt.

Was jij een pester? Ga naar de gene toe die je gepest heb en vraag vergeving, zorg dat jij niet het gif blijft voor die ander in haar of zijn leven. 

boy-2716108_1920

Wees nederig, en maak het verschil in die ander haar of zijn leven.

Wil je meer weten over pesten?  Deze week is het de week van het pesten. Klik HIER voor meer informatie.

Blijf dichtbij je Maker

4 gedachtes over “De schade is groot

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.