Kan jouw man het dak op???

baronielaan-201-a-wp

Hoe zit dat bij jou, kan jouw man het dak op? Ben jij zo’n vrouw waar in Spreuken 21:9 over wordt gesproken?

Beter te wonen op een hoek van het dak dan met een twistzieke vrouw in een gemeenschappelijke woning.

Maak jij dat je man gek van je geklaag of gezeur wordt? Gods woord zegt dat het beter is voor de man om dat op de hoek van het dak te gaan zitten.  Ben benieuwd hoeveel daken er bezet zijn dan ( sorry ben een beelddenker en moet nu even hard lachen).

Stel je voor dat je man thuis komt uit zijn werk en hij krijgt gelijk je geklaag over zich heen, wie weet wilt ie dan wel niets liever dan op het dak van het huis zitten.

Ga eens bij jezelf na, ben jij een klager? Is dit gegrond? En wat kun je er aan doen?

God moedigt ons aan om woorden van liefde uit te spreken naar onze mannen. Bid ervoor als je die woorden moeilijk vind om zelf te vinden. Bid dat je je man weer mag zien door Gods ogen.

“Lieve woorden zijn als honing voor de ziel”

Fijne dag,

Blijf dichtbij je Maker.

 

8 gedachtes over “Kan jouw man het dak op???

  1. Haha ik moet ook wel lachen om dat beeld. Positieve woorden tot mijn man spreken is wel mijn intentie maar is niet altijd makkelijk. Je wilt graag dat het van 2 kanten komt he. En daarbij is er voir de man de oodracht zijn vrouw lief te hebben als zijn eigen lichaam. T zou makkelijker zijn als beide partijen de intentie hebben om het goede voor elkaar te zoeken.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik las es een boek van een vrouw die de sleutel gevonden had, om haar man te helpen en dat deelde ze met haar lezeressen. Zij liep tegen zaken aan die haar irriteerden, zozeer zelfs dat ze op een kruispunt kwam. Ik denk dat niet zij dat kruispunt uitzocht, maar dat zij daar naartoe geleid werd om zo die gevonden sleutel uit te delen. Ze kreeg het inzicht dat ze elke keer als ze geirriteerd of bezeerd of vul maar in voelde zij niet naar haar man ging of het hem zei in de gesteldheid waarin ze zich bevond, maar naar de Vader ging om het Hem te zeggen…Hem te vragen of Hij haar man wilde maken naar Zijn welbehagen. Ze leerde zich beheersen en vriendelijk voor haar man te zijn. Dat zal ook niet altijd gladjes zijn verlopen,maar na verloop van tijd, veranderde haar man. Zij merkte dat haar irritatie weg geëbd was en had een zeer belangrijke levensles geleerd, namelijk om met haar zorgen eerstend bij de Vader aan te kloppen. Hij kon haar man inzichten geven die zij nooit geven kon.Ik vond die sleutel erg goed en dacht em hier ook es te delen. Veel later en toch nu zo’n drie jaar geleden kreeg ik een website van een vrouw onder ogen die vanuit hebreeuws inzicht de omschrijving van een bijbelse vrouw uit de doeken deed, waar ik erg veel aan gehad heb. Ook de man wordt in haar inzichten beschreven en wat hij mag betekenen.Mocht je belangstelling hebben, kijk maar es op https://graceintorah.net/2013/05/15/the-biblical-role-of-women/ Ik heb er zelf ook wel over geschreven op mn eigen website https://tegentlicht.com/2017/03/18/ezer-kenegdo/

    Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.