Het leven gaat door

Na een week van verdriet, en verbijstering en ga zo maar door. Gaat het leven ook weer verder. Mijn schoonmoeder zou ook niet anders hebben gewild. Gisteren was de dag van haar crematie, nu is ze echt niet mee onder ons. En dat gevoel komt binnen.

Weken heb ik plannen om zelf yoghurt te maken, en eergisteren heb ik dat geprobeerd maar dat werd hem niet. Gisteren nog een poging gedaan. En vanmorgen werd ik wakker en daar was………….

Yoghurt !!!! Hele dikke yoghurt.

Mijn zelfgemaakte yoghurt

Het was even puzzelen hoe het te maken, maar het ging als volgt. 

Ik had mijn slowcooker twee en een half uur op automatisch gezet, dat is 1 uur high en de rest van de tijd op low. Daarna moest het 3 uur blijven staan, de melk koelt dan dus af. Nu had ik ergens gelezen dat je melk 42 graden moet zijn voor dat je de yoghurt erbij doet, de starter zeg maar. Omdat mijn melk na 3 uur was afgekoeld naar 39.1 heb ik nog even de slowcooker aan gezet tot 42 graden. Daarna in de Hooimadam op het aanrecht gezet voor 11 uur. 

Wat heb je nu nodig om zelf yoghurt te maken:

1 liter melk, ik gebruikte volle melk.

125 ml halvolle biogarde yoghurt

een slowcooker en een voedsel thermometer 

Dit is de biogarde die ik gebruikte.

Ik ben heel benieuwd of jullie ook wel eens zelf yoghurt maken en ook waarom kies je daar voor.

Fijne dag, 

Blijf dichtbij je Maker. 

Advertentie

7 gedachtes over “Het leven gaat door

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.