Het leven gaat door.

Na weken vol emoties van mooi en leuk maar ook van verdriet gaat het leven door. Het leven met vallen en opstaan, met vreugde en verdriet, met een warm welkom en afwijzingen. 

Wat kan het leven toch tegenstrijdig zijn. 

Gesprekken met ggz gaan door voor mij…. toch geen ADD, maar de scherven aan het opruimen van jaren van pesten, niet gezien of gehoord worden, je kunnen aanpassen aan anderen als een kameleon, haarfijn aanvoelen hoe een sfeer is omdat je zo gefocust bent op anderen. Oh weer iets nieuws??? Of heeft deze psycholoog het bij het rechte eind. Maar hoe nu verder dan??. Leren te leven zonder kameleon te zijn is nieuw voor mij. Zonder ruis op de lijn, zonder herrie in mijn hoofd, zou het echt kunnen?

Mij geliefd weten onvoorwaardelijk is raar. Snap jij dat? 
Hoe is het mogelijk, en waarom zou iemand dat doen?
Waar verdien je dat aan?
Theoretisch weet ik het allemaal, maar het ervaren is een heel ander verhaal. 

Het blijft mij verbazen wat pesten op jonge leeftijd met je kan doen. 
De gevolgen zijn een erfenis voor de rest van je leven. 

Maar ondanks alles: Het leven gaat door.

10 gedachtes over “Het leven gaat door.

 1. Christel

  Hoi! Wat een mooie levenslessen ben je aan het leren. Iet direct de gemakkelijkste – maar wel de meest waardevolle! Volhouden, hoor!!
  Al een paar maanden ‘achtervolgt’ de volgende tekst me – en ik wil m graag aan je doorgeven:
  Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.’ – Psalm 139:14.
  Je mag er zijn. God heeft je gemaakt, je bent de bedoeling en je bent ongelofelijk geliefd!! Je mag die positie innemen – en ervan genieten!
  Go for it, lieve zuster!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het treft me wat je over dat pesten schrijft. Ja, dat hakt er in. Om er toch een beetje bij te horen heb je jezelf weggecijferd en ben je niets meer, voor je gevoel. Dat is een nare erfenis. Je ‘weet’ dat je wel waardevol bent, maar ervaart er niet de vreugde en vrijheid van. Ik ken je verder niet, maar begrijp dat je door dit verleden je heel moeilijk geliefd kan voelen. Nu is voelen altijd betrekkelijk. Ons gevoel slingert constant heen en weer. Ik geloof dat het voelen begint met het ‘weten’. Daarin ben je op de goede weg. Je mag weten dat God van je houdt en ook Zijn Zoon voor jou heeft gegeven. Ik herken deels jou gevoel. Ik ben maar begonnen met danken voor de onvoorwaardelijke Liefde van God en Christus. Nu is dat weten sterker geworden en gaat het voelen redelijk mee. Ik ben er zekerder van geworden. Je zult op een dag gaan weten en geloven dat je onvoorwaardelijk geliefd bent, ook als is dat nu nog raar. Het is een oefening en het kan gaan groeien. Misschien goed om je te richten op hetgeen er al veranderd is en niet op wat er allemaal nog niet is.

  Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.