Wees echt

Je huis is een puinhoop, weet je geen raad met je kinderen, je bent nog niet aangekleed en moet om 11 uur nog je ontbijt eten.

WELKOM in de echte wereld van een moeder met kinderen.

Het leven lijkt mooi, netjes alles voor elkaar…. maar wat is echt wat je op instagram, facebook en pinterest ziet.

Laat je niet gek maken, de foto’s zijn niet van een huis waar in geleefd wordt. Een huishouden draaien is werken, is onderuitgaan en weer opstaan. Alles wat je doet is vooruitgang in wat je gisteren niet deed.

Een leven met kleine kinderen is overleven, niet pinterest waardig vaak. Gelukkig weet ik uit ervaring dat het naar mate je kinderen groter worden je je eigen leven terug krijgt. Je krijgt weer tijd om te douchen zonder dat een kind aan de andere kant van de deur staat te roepen om je. Je krijgt weer tijd om je op te maken en je rustig aan te kleden. Je krijgt weer tijd om een boek te lezen.

Maar nu misschien nog even niet….

Neem tijd voor je jezelf, als jij inklapt heeft niemand daar wat aan. Heb je speelgoed in de kamer liggen??? Das mooi dan weet je dat je kind leeft in het huis waar het groot wordt. Is je keuken een puinhoop? Mooi dat weet je dat je zorgt voor een maaltijd voor de gene van wie je houdt. Kleding opgevouwen in je wasmand. Goed bezig je hebt de was klaar iedereen in huis heeft weer schone kleding.

Kijk naar wat je wel hebt gedaan en niet naar wat je niet hebt gedaan. Zet je schouders eronder, en geniet op de plek waar je bent geplaatst. De plek waar jij mag zorgen voor de nieuwe generatie in deze wereld, voor je man die zich honderd procent in kan zetten bij zijn baas omdat hij weet dat jij het onder controle hebt.

Wees trots op jezelf

Weet je niet waar te beginnen?? Begin met het schoonmaken van je aanrecht iedere avond. En in de ochtend haal je een doek over je wastafel in je wc en maak je je wc schoon, evenzo in je badkamer. Doe iedere dag een stukje in je huis. Welke plaats irriteert je het meest? Die stapel kranten op je eettafel? Mooi begin die uit te zoeken en gooi weg wat niet meer nodig is. Doe iedere dag een zo’n plek in een andere kamer. Geloof mij het geeft rust en voldoening.

Lukt het een dag niet? Helaas er was vast iets belangrijkers. Denk aan wat je gisteren hebt gedaan dat is in de pocket dat neemt niemand je af.

Je kunt het,

WEES ECHT

Blijf dichtbij je Maker.

5 gedachtes over “Wees echt

  1. Pingback: Vooruitgang is genoeg – LookAroundTheCorner

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.