Je hebt een gat in je hand

IMG_20190810_194741_901.jpg

Je hebt een gat in je hand, vaak betekend dat niet iets heel positiefs. Toch raar eigenlijk als je bedenkt dat de eerste mens een gat in Zijn hand kreeg voor uw en mijn zonde te dragen.

De gaten werden er in geslagen met spijkers, geen verdoving niets. Nee eerst werd Hij gemarteld voor u en mij. En toen om het af te maken werden er spijkers van behoorlijke dikte door de handen en voeten van Hem heen geslagen.

Toch raar eigenlijk dat in onze hedendaagse tijd een gat in je hand zo iets negatiefs heeft, terwijl het toen de redding van ons mens zijn betekende.

Of je dit verhaal van de mens die daar hing voor onze zonde gelooft of niet, het feit blijft dat Hij dagelijks wordt geroepen zonder dat wij er erg in hebben. Je kunt niet buiten lopen of het woord Jezus vliegt om je oren. God zou niet bestaan maar veel mensen vragen Hem dagelijks hun te verdommen.

Hoe raar is dit eigenlijk??? Je gelooft niet in God of Jezus, maar je roept Hem wel aan en Hij krijgt ook geregeld de schuld van dingen die wij mensen niet goed vinden gaan op deze aardbol.

Maar hoe zit het dan met ons, wij zijn geen robots, wij hebben een eigen wil gekregen van God. Terwijl Hij wist hoe slecht wij mensen zijn gaf Hij Zijn eigen Zoon voor ons.

We hebben een eigen wil, is dat misschien waarom zo veel  beroerd gaat op deze aarde?? Is dat waarom wij mensen vaak zeggen niet te geloven maar wel de schuld afschuiven op God omdat toch diep van binnen we echt wel weten dat Hij bestaat.

Wat denk jij???

Fijne Zondag,

Blijf dichtbij je Maker.

3 gedachtes over “Je hebt een gat in je hand

  1. Emmy

   Mooi verwoord!
   Iemand die zelf spiritueel is en geloofd in geesten die je lichten aan en uit doen etc, zei eens tegen mij: hoe kun je nou geloven dat er een God bestaat. Er is geen enkel bewijs voor. (Uiteraard uitgelegd welke vele bewijzen er zijn) en gevraagd: hoe kun jij dan geloven dat de geesten van overleden mensen in je huis ronddwalen? Geef daar eens bewijzen van….en ja, toen waren we (helaas) gauw uitgepraat

   Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.