Bijbeljournaling ja of nee…

De een zegt je mag niet in je Bijbel schrijven de ander doet het wel omdat zij het als een dagboek beschouwd. De een tekent of schrijft over de teksten de ander niet.
Laten we elkaar er niet op veroordelen en gewoon doen wat ieder denkt dat goed is. Nu vind ik het zelf fijn om mijn kleurencode kaart toe te passen in mijn Bijbels. Ik doe dit omdat het mij inzicht geeft in waar ik voor bepaalde onderwerpen in de Bijbel moet zoeken.

wp-1577962467051603926575574666980.jpg

Maar nu ik zag net een video die veel van de welles en niets over Bijbeljournaling kunnen onderscheppen. Je journaled namelijk wel en het zit in je Bijbel maar je schrijft niet in je Bijbel.

Bekijk onderstaande video maar eens:

Wat ook leuk is zijn Memorydex kaarten maken een playlist vind je hier

Het hele feit is natuurlijk dat wat of hoe je het ook doet, OPEN JE BIJBEL dagelijks. Ga in het woord en leer wat God je verteld voor je leven in ZIJN woord.

Blijf dichtbij je Maker.

Liefs, Eveline

4 gedachtes over “Bijbeljournaling ja of nee…

  1. Je blog herinnert me weer aan het Bible Journalen. Ik heb het al zolang niet meer gedaan, omdat ik druk met andere dingen bezig ben en weinig tijd heb. Maar ik vond het altijd zo leuk om te doen. Dus wie weet, binnenkort weer eens doen.
    Zelf vind ik het geen probleem om te kleuren in één van de vele Bijbels die ik heb. Ik doe het in de NBV bijschrijfbijbel, een vierkante, grote Bijbel die niet meer te koop is nu. Lezen doe ik liever in de HSV-Studiebijbel.
    Ik vraag me altijd af wat mensen die het niet oké vinden om in de Bijbel te kleuren doen met oude, ‘versleten’ Bijbels? Zelf gooi ik eigenlijk nooit een Bijbel weg, want het voelt gek om hem in de vuilnisbak te doen.

    Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.