Wat een gekkenhuis.

Wat gebeurde er de afgelopen week veel. Je werd dood gegooid met aanbiedingen, ongevraagd dat is helemaal zo iets. Ik kan er niet zo goed tegen dat ik een email krijg van iets wat ik niet eens wil ontvangen. Daar komt bij dat je flink in de maling wordt genomen met het zogenaamde Black Friday!!!. Bedrijven die eerst de prijs omhoog doen of simpel weg als je iets besteld gewoon hun mond houden over het feit dat het artikel dat je wilt gaan komen morgen 60 euro goedkoper is.

Leuk dat ze dat overnemen uit de USA. Neem dan ook Thanksgiving over zou ik zo zeggen. Het moment van bezinning samen met je gezin. Stil staan met wat je allemaal gezegend bent.

Ons brein wordt overspoelt met prikkels en wat kunnen we ermee? Hoe krijg je je brein rustig? Hoe kun je voorkomen dat je stress level door het plafon heen gaat.

Het is gelukkig niet zo moeilijk.

  1. maak een wandeling 20 min maakt als dat je stresslevel gaat zakken.
  2. pak een boek of tijdschrift en ga lekker lezen
  3. bel een vriendin voor een kop koffie
  4. ga iets creatiefs doen, denk hierbij niet alleen aan knutselen, koken of tekenen vallen hier ook onder. Zelfs zingen of een gedicht schrijven.
  5. ga mediteren
  6. ga bidden
  7. schrijf in je dagboek

Wat je ook doet, blijf weg van een beeldscherm. Hoe relaxed het ook mag lijken om een dag achter Netflix te hangen ( iets wat ik echt heerlijk vind) het geeft stress. Een spelletjes op de pc, super leuk, maar je hersenens hebben zoveel prikkels te verwerken dat je uiteindelijk moe en zelfs soms humeurig er van wordt.

Doe een spelletjes middag met je gezin, luister naar muziek, praat met elkaar. Je zult zien dat je je een stuk rustiger gaat voelen.

Fijn weekend.

Liefs, Eveline

2 gedachtes over “Wat een gekkenhuis.

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.