Uitdaging 14 de Liefde vindt Vreugde

Geniet van het leven met de vrouw die je bemint.

Prediker 9:9

Wat belangrijk is wat je kunt leren van de Uitdaging van de Liefde is dat je niet zomaar je hart moet volgen, jij moet je hart leiden. Sta niet toe dat je gevoel achter het stuur zit, zet het op de achterbank en maak duidelijk dat jij bepaalt waar je heen gaat. Het is niet realistisch te verwachten dat je hart continu opgetogen zal zijn over de kans om elk moment  van de dag bij je partner te zijn. Je zult niet altijd even veel Liefde voelen voor je partner. Gevoel kan niet de enige basis zijn voor liefde, soms is het een puur plichtsbesef.
Als je net verliefd of getrouwd bent zweef je nog van Liefde, dit zal veranderen en zul je dus bewust moeten kiezen lief te hebben. Je kiest er dus echt voor om lief te hebben. Wanneer je besluit  om van je partner te houden, zul je er achter  komen dat die liefde dat die liefde net zo sterk kan zijn als de liefde die je het gevoel van liefde geeft. Over het algemeen is deze liefde veel echter, omdat zij de realiteit  onder ogen ziet. We hebben snel de neiging te mekkeren op een ander, die doet dit, die haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. Verdoe je tijd niet met kibbelen hierover. Het leven is te kort daarvoor. Geniet van de liefde tussen jullie samen. Wees trots op je partner. Geniet van je partner. In moeilijke tijden, denk dan terug aan de tijd dat je net verliefd was, wat was het dat je zeker wist dat dit de persoon was met wie je je leven wilde delen.

Ga het gesprek aan, haal herinneringen op. Aanvaard je partner met zijn/haar grillen. Het is geen buffet wat je in huis hebt gehaald. Je moet je hele bord leeg eten ook wat je minder lekker vind.

Houd jezelf een spiegel voor, is het echt zo dat je partner dit of dat doet, of ben jij het en projecteer je het op je partner. Wat doe jij aan de dingen in jouw die voor jouw partner niet zo leuk zijn?
Als je huis niet brandschoon is en jij kunt daar niet in functioneren, pak dan die stofdoek en loop niet te mokken dat het aan je partner ligt.

Neem het stuur over en heb lief, kies ervoor vreugde in je relatie te houden. Vreugde in de ander te beminnen. Mocht je het moeilijk vinden, lees dan het boek van Hooglied nog eens door.

Flirt weer met elkaar, ga terug in de tijd van toen je elkaar net leerde kennen, breng de vreugde terug in je relatie en in je liefde voor elkaar.

De Uitdaging voor deze week is:

Sla welbewust een activiteit over die je normaal gesproken zou ondernemen, zodat je bij je partner kunt zijn. Ga samen iets doen wat hij of zij leuk vindt. Gewoon samen zijn, daar gat het om.

Schrijf op wat jullie hebben gedaan. Wat heb jij opgeofferd ? Was het waar je op gehoopt had? Wat heb je ontdekt of geleerd van je partner?

Geef me je vertrouwen, vind vreugde in de weg die ik je wijs.

Spreuken 23:26

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.