Uitdaging 15 De Liefde geeft Eer.

U, mannen, moet verstandig omgaan met uw vrouw……
Behandel haar met respect, want zij deelt samen met u in de genade van het nieuwe leven.

1 Petrus 3:7

Sommige woorden roepen sterke beelden op. Het zijn woorden die respect oproepen. Zulke woorden verliezen hun kwaliteit en waardigheid niet. Vandaag richten we ons op zo’n woord. Het woord ‘eer’
Als je iemand eert, betekent het dat je hem respecteert en hoogacht. Je behandelt hem als iemand die bijzonder is en veel voor je betekent. Je let op je taalgebruik, zodat je beschaafd en duidelijk overkomt, en je gaat beleefd met hem om. Als hij tegen je praat, luister  je aandachtig. Je hecht waarde aan de gesproken woorden en je neemt ze serieus. Als zo iemand je vraagt iets te doen, dan kom je daar zoveel mogelijk aan tegemoet, omdat je eerbied voor hem hebt. En dit geldt ook voor haar.

Eer je vader en moeder en de leiders van je kerk. Het is erkenning van die personen in je leven. Dit zou je dus ook zeker in je huwelijk moeten doen naar de ander. Eer de ander, heb respect. Neem beslissingen samen luister naar de ander, overweeg de ander zijn mening. Respecteer de ander in en met je gedrag naar de ander toe.
Een ander woord voor eer is Heilig. Heilig betekend apart gezet voor de ander. Wees Heilig in je huwelijk naar elkaar toe, in je huwelijks bed. Heilig betekend dat niemand anders zo’n plek in je hart heeft als je partner. Hij/zij is geheiligd door jouw, iemand die je moet eren, prijzen en beschermen.

Je trouwjurk, draag je een dag, daarna wordt die apart gehangen van je anderen kleding en vaak met een hoes erover heen.
Als 2 mensen trouwen, worden ze door het huwelijk heilig voor elkaar. Niemand behoort je hart meer toe dan je partner. De lichamelijke intimiteit deel je alleen met je huwelijks partner en met niemand anders.
Behandel jij je partner met eer, als heilig?

Bid jij voor je huwelijks partner? Breng jij hem/haar dagelijks voor Gods troon, samen met je huwelijk?

Is je huwelijk je zo heilig dat je er voor zult vechten als je de eer voor je partner soms kwijt bent. Of gooi je de handdoek in de ring.
Liefde is respect voor de ander. Je partner op handen dragen.
Heb jij je partner lief met de innige liefde zoals dat staat in Romeinen 12:10 ?
Houd jij je huwelijk in ere en je echtelijk bed zuiver  Hebr 13:4 ?

Klinkt mooi dit allemaal, maar wat als jij je partner eert, maar je voelt je niet geeert door je partner?
Dan nog moet je hem/haar blijven eren. Blijf vecht voor de meest belangrijke relatie in je leven.

Bid, vecht in gebed voor je huwelijk en de manier waarop je wilt dat je partner je behandelt.

Geef niet op!!!!

De Uitdaging voor deze week is:

Bedenk een bijzondere manier ( iets wat je normaal niet doet) om je partner te laten weten dat je hem of haar eert en respecteert. Je zou de deur eens open kunnen houden, of je zou zijn kleren voor hem kunnen opruimen. Misschien kun je het laten merken door de manier waarop je spreekt of luistert. Laat zien dat je hem of haar hoogacht.

Schrijf voor jezelf op op welke manier je respect hebt getoond. Wat was het resultaat? Schrijf nog een paar manieren op waar je je partner laat zien dat je hem/haar respecteert en eert.

Ik zal hem tot eer brengen en zij zullen niet veracht zijn.

Jeremia 30:19

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.