Kracht voor wie moe is.

Ik kwam dit tegen op internet bij:  Ons dagelijks brood en vond het zo mooi dat ik het graag met jullie wil delen.

Kracht voor wie moe is
Lezen: Jesaja 40:27-31 | Lees de Bijbel in een jaar: 2 Kronieken 19-20 Johannes 13:21-38
Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht.—vers 31

Op een prachtige zonnige dag liep ik eens in het park terwijl ik me geestelijk helemaal uitgeput voelde. Het was niet zo dat er één bepaald ding was dat me terneerdrukte, alles leek zich wel op te stapelen. Toen ik langs een bankje liep en wilde gaan zitten viel mijn oog op een klein bordje dat erop geschroefd zat ter nagedachtenis van een ‘toegewijde echtgenoot, vader, broer en vriend’. Op dat bordje stond nog wat anders: ‘Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht, hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput’ (Jes. 40:31).

Die vertrouwde woorden ervoer ik als een persoonlijk gebaar van de Heer op dat moment. Vermoeidheid (lichamelijk, emotioneel of geestelijk) is iets wat iedereen wel kent. Jesaja herinnert ons eraan dat we moe kunnen worden, maar dat de Heer, de eeuwige God, de Schepper van de uiteinden van de aarde ‘niet moe wordt’ en ‘niet uitgeput raakt’ (vers 28). Was ik toch zomaar vergeten dat God in elke situatie ‘de vermoeide kracht geeft, de machteloze macht in overvloed geeft’ (vers 29)!

Hoe vergaat het u vandaag? Als u zo uitgeput bent dat u Gods aanwezigheid en kracht dreigt te vergeten, sta dan even stil en denk aan wat Hij beloofd heeft: ‘Wie op de Here hoopt, krijgt nieuwe kracht.’ Hier, nu. Waar u ook bent.

Heer, ik dank U omdat U nooit moe wordt of afgemat raakt. Geef me de kracht om elke situatie die ik vandaag tegenkom aan te kunnen.
Als de strijd van het leven u afmat, vindt dan nieuwe kracht in de Heer.

5 gedachtes over “Kracht voor wie moe is.

  1. melinda

    Afgelopen zondag deed onze dochter belijdenis. Dit was de tekst van de preek. Bijzonder dat ik hem nu op verschillende plaatsen ineens tegenkom.

    Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: