Uitdaging 23 De Liefde beschermt altijd.

‘Alles verdraagt ze’

1 Korintiërs 13:7

Ieder huwelijk bestaat uit veel dingen: vreugde en verdriet, geluk en tegenslag. Je kan van alles willen in je huwelijk behalve een slagveld. En toch zul je soms moeten vechten om de ander te beschermen in je huwelijk.

Ieder huwelijk heeft vijanden en dan bedoel ik niet, dat mensen jouw of jullie niet leuk vinden, maar dan bedoel ik dingen als:

Schadelijke invloeden: Bepaalde gewoonte kunnen schadelijk zijn voor je huwelijk. Een voorbeeld kan zijn, televisie of internet, je kunt er veel goeds vinden maar ook verleidingen die je liever buiten je huwelijk houd. Het kan een insluipend gevaar zijn door dat het je tijd rooft om bijvoorbeeld je huishouden te doen, of om samen een goed gesprek te hebben of samen leuke dingen te doen.

Ongezonde relaties: Jij als vrouw die een goede vriend heeft die met zijn vrouw in scheiding ligt, en troost zoekt bij jouw. Kan heel gevaarlijk zijn voor jouw eigen relatie. Maar jouw gevoelens kunnen verstrengeld raken met gevoelens voor hem. Een vriendin die jouw huwelijk ondermijnt aan zaken en activiteiten met haar. Dat zijn geen goede vrienden.

Schaamte:  Houd geheimen tussen jullie beide als geheim. Praat niet negatief over de ander  in een groepsgezelschap. Kraak de ander niet af op zijn of haar zwakke punten. Bescherm de ander daarin.

Parasieten: Parasieten kunnen dingen zijn als pornoverslaving, gokverslaving, of drugs. Ze beloven je veel plezier maar uiteindelijk maakt het alles kapot wat je lief is, inclusief je huwelijk. Je huwelijk kan nog zo goed zijn een parasiet bestrijden is heel moeilijk, zeker als de ander het niet als parasiet ziet. Bescherm je partner hiervoor en je huwelijk als een herder die zijn schapen beschermd tegen rovers. Dit staat in de Bijbel lees maar in  Ezechiël 34:8.

Vrouwen: Jij kunt je huwelijk beschermen door ervoor te zorgen dat je niet misleid wordt door tijdschriften of romans. Laat je realiteit niet vertroebelen door dit soort zaken. Zorg dat je geen onredelijke verwachtingen krijgt van je man. In Spreuken 14:1 staat: ‘Vrouwe Wijsheid bouwt haar huis, Dwaasheid breekt het hare eigenhandig af.

Mannen: Jullie als hoofd van het gezin dienen je vrouw en het huwelijk te beschermen tegen verleidingen die je huwelijk kunnen beschadigen. Dit is zeker geen gemakkelijke opdracht. Jij wordt verantwoordelijk gehouden.In Matteüs 24:43 staat: Als de heer des huizes had geweten in welk deel van de nacht de dief zou komen, dan zou hij wakker gebleven zijn en niet in zijn huis hebben laten inbreken. Dat is jouw taak als man, neem deze serieus.

pizap.com14651547345471.jpg

De Uitdaging voor deze week:

Ruim alles op wat je relatie belemmert- elke verslaving of invloed die jouw liefde steelt en je hart bij je partner vandaan trekt.

Schrijf voor jezelf op:

 • Met welke belemmering heb jij afgerekend?
 • Zij er nog andere die je kwijt wilt?
 • Wat hoop je dat er gebeurt als je al die hindernissen hebt opgeruimd – voor jezelf, je huwelijk en je relatie met God?

We sluiten af met:

Job 22:23

Keer terug tot de ontzagwekkende en je zult  herstellen, zuiver je huis van alle kwaad.

 

 

4 gedachtes over “Uitdaging 23 De Liefde beschermt altijd.

 1. Ingeborg

  Wowww….mooi en tegelijkertijd heftig en confronterend, omdat de vader van mijn kinderen homosexueel bleek te zijn en daarin verder wilde na 22 jaar huwelijk en mijn tweede man na het trouwen zoooooooo enorm veel geheimen had en mijn vertrouwen zo ontzettend vaak beschadigd heeft dat het uiteindelijk ook op een scheiding is vastgelopen……ik heb het ze allebei vergeven maar sommige dingen vergeet je niet 😥

  Like

  1. Vergeven zet je vrij, maar vergeten is iets anders als een wrok houden of iets wat je leven beheerst. Dit soort zaken moeten slijten en toch zal je altijd iets in je rugtas van het leven bij je houden. Sterkte met alles, Liefs, Eveline

   Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.