Uitdaging 24 Liefde tegenover begeerte.

De wereld met haar begeerte gaat voorbij, maar wie Gods wil doet blijft tot in eeuwigheid.

1 Johannes 2:17

Zoals Eva van de vrucht at en die aan Adam gaf, zo gaat het nog steeds, ook in deze tijd: van je ogen naar je haar naar de daad.

Het gevolg schaamte en spijt. Ook wij hebben alles gekregen om een vol, productief en verrijkend leven te leiden. In 1 Tim 6:7 staat we zijn zonder iets gekomen en zullen zonder iets terug gaan. Paulus zegt wees blij met je eten en drinken en een dak boven je hoofd meer heb je niet nodig. In de Bijbel staat dat Jezus beloofd;  dat Zijn kinderen niet zonder eten en drinken zullen zijn ( Mat 6:25-33) Maar God gaat nog een stap verder, Hij zegt dat wij kunnen zeggen Mij ontbreekt niets. ( Psalmen 23:1) Toch willen wij mensen net als Adam en Eva altijd meer. Daarom zijn de wereldse zaken zo aantrekkelijk voor ons. Het gras lijkt altijd groener aan de andere kant van de straat. De partner van een ander is net iets leuker dan die van jouw. Of je bent uit gekeken op je partner en ga je je bevrediging bij een ander halen. Dat is een reden waarom veel mensen hun seksuele behoeften door een ander buiten het huwelijk laten bevredigen. Door de komst van de computer en internet, hoef je niet perse naar een ander, je kunt stiekem via de pc je behoeften bevredigen.  We kijken een keer kan toch niet zoveel kwaad??? En zo gaat het verder tot dat het een verslaving is. Je kunt niet meer zonder de spanning. Hier schuilt dus het gevaar wat het oog ziet gaat naar het hart en de daad. Je hart wordt besmeurd met rotzooi, en het mooie wat je bezit, je huwelijk, je eigen partner stoot je onbewust af. Je even gluren wordt begeren. Begeerte staat tegenover Liefde. In 1 Tim 6:9 worden we gewaarschuwd hiervoor met de woorden: ‘ Wie rijk wil worden, staat bloot aan verleiding, raakt in een valstrik en valt ten prooi aan dwaze en schadelijke begeerten. die mens in het verderf storten en ten onder doen gaan’. 

Begeerte maakt je ontevreden, het vervult je niet omdat het niet goed is. Het is niet van God. Begeerte is een leugen, en pakt uit eindelijk alles van je af, ook je Huwelijk. Richt je ogen op het Woord, op God, ga het gevecht aan in gebed. Laat God je vullen, laat Hem je helpen je behoeften te vervullen. Wees dankbaar voor alles wat God je al gegeven heeft, in plaats van te denken aan wat je nog niet hebt. Ik zeg je dat je zo vol zult zijn van Zijn liefde dat je alles wat je graag gewild zou hebben je niets meer zullen doen.

more-687241_1280

Voor je aan de slag gaat met de Uitdaging van deze week, daag ik je uit de volgende Bijbel teksten op te zoeken en te lezen:

Jakobus 4:1 , 2 Petrus 1:3-4 , Spreuken 5:18-21 en tot slot 1 Johannes 2:15.

De Uitdaging van deze week is als volgt:

Zet er nu een punt achter. Wijs alles in je leven aan waar je begeerte naar uitgaat en neem er afstand van. Pak elke leugen bij de kop die je hebt geloofd, terwijl je verboden genoegens najoeg. En weiger die leugens nog langer te geloven. De begeerte mag geen toestemming krijgen om in een achterkamertje te wonen. De begeerte moet worden gedood en vernietigd- vandaag nog- ze moet worden vervangen door de vast beloften van God en een hart dat vervuld is van zijn volmaakte liefde.

Schrijf voor jezelf op:

  • Welke begeerte heb jij vandaag benoemd?
  • Hoeveel heeft de begeerte jouw de afgelopen jaren gekost?
  • Ben j anders geworden dan je had willen zijn?
  • Schrijf een stukje over je hernieuwde toewijding om God te zoeken en je partner en je niet langer te laten leiden door misleidende begeerten.

We sluiten af met de volgende Bijbeltekst.

Leef als vrije mensen, en verschuil u niet achter uw vrijheid om u te misdragen.

1 Petrus 2:16

Fijne week, Blijf dichtbij je Maker,

Liefs, Eveline

 

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.