Uitdaging 27 De Liefde bemoedigt

Behoed mij en bevrijd mij, maak mij niet te schande, want ik schuil bij u.
Psalmen 25:20

Op de een of andere manier denken wij altijd dat als we het huwelijk in gaan, dat we gelukkiger worden dan ooit tevoren. Helaas blijkt dat in de praktijk iets anders uit te pakken. Zeker wanneer wij onmogelijk hoge eisen aan onze partner stellen. Je zult keer op keer teleurgesteld worden. Dit omdat je partner je simpel weg niet altijd kan geven wat jij verwacht. Hoe hoger de verwachtingen hoe meer je gefrustreerd worden wanneer je partner daar niet aan kan voldoen.
Als jij als vrouw zijnde verwacht dat je man altijd op tijd thuis is van zijn werk en nooit over hoeft te werken, dan kan ik je nu al vertellen, op dit gebied gaat je partner je meer dan eens teleurstellen. Als jij realistisch na denkt dan weet je dat je man niet kan voldoen aan die eis. Stel je eisen dan dus ook zo nu en dan bij. Geef elkaar de kans om mens te zijn. Doe je dat niet dan loopt het onherroepelijk uit op een echtscheiding. Bemoedig elkaar ipv steeds maar dingen te verwachten. Denk aan het voorbeeld dat Jezus geeft in de Bijbel van de splinter zien in je partner zijn/haar oog, maar die balk in je eigen oog zie je niet. Hoe kan je een splinter uit iemand anders zijn/haar oog verwijderen als je door de balken in je eigen ogen niet eens meer goed kan zien. Lees hier over in Mattheüs 7:4-5.

Wees waakzaam en wordt niet de splinter inspecteur van de ander, maar werk aan je eigen balken. Neem je eigen verantwoordelijkheid. Wees niet verdedigend als je partner iets tegen je zegt, maar luister in Liefde naar elkaar.

God wist dat het niet perfect zou zijn in je huwelijk. Dat kan namelijk ook niet want je bent beide onvolmaakte mensen. Lees hier over in Jesaja 35:3 en lees 1 Tessalonicenzen 5:11, 14 .
Jij wilt toch ook dat je huwelijk een rust punt voor je is? Jij wilt toch ook mogen zijn wie je bent? Dat wilt je partner ook. Geef hem/haar die ruimte.

download

Bron foto: Google

De Uitdaging voor deze week is:

Verwijder het vergif van onrealistische verwachtingen in jullie huwelijk. Denk eens na over dat ene gebied waar je, volgens je partner, teveel van hem of haar verwacht. Bied vandaag nog je excuses aan dat je zo veeleisend bent geweest en beloof dat je je best zult doen om hem/haar te begrijpen. maak hem of haar duidelijk dat je liefde onvoorwaardelijk is.

Schrijf op:

Als je hoge verwachtingen van je partner hebt, die hij of zijn van nature niet waarmaakt, wat zegt dat dan over jou? Hoe kun je het best met deze verschillen omgaan?

Tot slot lezen we:

Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen.
Hebreeën 10:24

 

 

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.