Hoe ver………..

Soms als ik dingen in het nieuws hoor of lees denk ik waar gaat het heen met Nederland. Onze cultuur wordt opgeslokt door een Europa. Zwarte Piet moet ruimte maken voor Ramadan, Kerst moet ruimte maken voor suiker feest. Onze kruideniers worden Poolse winkels. Begrijp mij niet verkeerd ik heb niets tegen die mensen en ik heb niets tegen het feit dat mensen hun feesten willen en mogen vieren. Ik heb wel iets tegen het feit dat het lijkt dat wij alles maar goed vinden, mopperen op het plein op school, of berichtjes plaatsten op fb over de regering etc.

Maar waar blijven wij Christenen?  Zelfs onze correctie van de pc weet niet dat je Christen met een hoofdletter schrijft. Waar blijven wij in het hele verhaal?? Waar zijn wij als strijders met God en van God. Waarom lijkt het of we verslappen alles maar laten gebeuren in ons land, onze wereld. Alles wordt bedekt onder de mantel der Liefde.

Er staat in de Bijbel wordt niet gelijkvormig aan de wereld. Voor wat ik zie lijkt het er toch aardig op dat dat gebeurd. Vrouwen kunnen een ambt bekleden in de kerk en als je zegt dat je het daar niet mee eens bent, dan ben je niet van deze tijd. En onderdanig zijn aan je man. Joh, je spoort echt niet. En dat vrouwen hun mond niet open mogen doen in de kerk dat laten we achter wegen. Maar betaal vooral je tiende in de kerk, want dan kunnen we weer en mooie dienst maken, dit stukje van de Bijbel houden we er wel in…. Popmuziek in de kerk moet kunnen. Oh is dat zo???

MENSEN, Gods woord is geschreven ook voor deze tijd. Gods woord zal altijd het zelfde blijven net als onze God. Hij zal altijd dezelfde blijven.

Wordt niet als de wereld, laat je licht schijnen in deze wereld. Gebruik de wapenuitrusting van God. Bid, het is ons gegeven. Gebruik het. Sta op God’s woord. Bid het terug aan Hem. Wordt wakker, wordt niet lauw. God houd niet van lauw. God wil mensen vol passie en vuur voor Hem. Of zoals Mrs.Clara zegt in de film War Room, je drinkt je koffie toch ook niet lauw of koud. Laten we bidden dat we vurig mogen blijven voor onze God, dat Hij zal blijven of misschien zelfs wel eindelijk gaat regeren in dit land.

Na het lezen van dit blog hoop ik en bid ik dat je niet verder gaat surfen op het net, maar dat je je Bijbel pakt en Gods woord gaat lezen. God gaat leren kennen door dat Zijn woord eigen voor je wordt. Ga op zoek naar een Bijbelstudie. Kun je om wat voor reden niet naar een groep ga online opzoek naar studies. Er zijn genoeg Nederlandstalige studies te vinden die zelfs nog gratis zijn ook. Mocht je samen willen praten met anderen in een groep Good Morning Girls bied gratis online Bijbelstudies aan. Op Facebook is ook een besloten groep waar je bij aan kunt sluiten. Houd je niet van lezen, kijk een film met een boodschap. Maar wat er ook bij je past. Blijf dichtbij God. Blijf in Zijn woord en BID.

Ga aan het werk met en voor God. Trek je werklaarzen aan en ga op pad. Laat je niet wijs maken dat je niets kan. Jij kunt heel veel betekenen voor je eigen gezin, je buren. IEDEREEN is bruikbaar in Gods koninkrijk.

work-449851_1280

Ik wens je een fijne dag toe.

Blijf dichtbij je Maker.

PS:

Ga de film War Room kijken. Kun je goed Engels lezen lees dan het boek Fervent .

Tim Keller heeft een boekje geschreven wat over Bidden gaat.

Bijbeltekesten over Bidden vind je HIER

Voor een maandelijks bijbel leesrooster klik HIER iedere maand kun je bidden voor een ander onderwerp.

3 gedachtes over “Hoe ver………..

  1. Zo waar wat je hier geschreven hebt. Dank je wel! Gebed is ons wapen, want God strijd voor ons. Mooi en heerlijk om te weten, maar we mogen ook meer doen dan enkel weten. We mogen het gebruiken en inzetten, door het te doen. Bid!

    Like

  2. Ben het met je eens dat de Bijbel heel actueel is. Maar de uitleg over bepaalde gedeeltes, daar kunnen mensen erg in verschillen. Zo ben ik de laatste tijd zeer bemoedigd door preken van vrouwelijke voorgangers.

    Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.