Uitdaging 29 De motivatie van de Liefde

Doe uw werk met plezier, alsof het voor de HEER is en niet voor mensen.
Efeziërs 6:7

Doe alles wat je doet met de liefde van de Heer. Hoe meer je van God houd hoe meer Zijn volmaakte liefde door werkt in jouw. In je werk, dienstbaarheid, alles dus ook in je huwelijk. Niemand is volmaakt. Je had vroeger vast regels thuis waar je je aan moest houden. Ik weet bijna zeker dat je die vast wel eens overtreden hebt. Je zult wellicht ook de tekst uit Kol 3:20 wel eens gehoord hebben. Kinderen gehoorzaam je ouders in alles, want dat is de wil van de Heer. Als je dicht bij God leeft wil jij tot Zijn eer leven dat houd in in alles dus ook in je huwelijk. In Kol 3:22-24 en Efze 5:25 lees je daarover.
Als de liefde afhangt van jouw eigen liefde of de liefde van je partner kan het nog wel eens knap lastig worden. Wij kunnen namelijk niet volmaakt lief hebben. Dat kan alleen maar God. Dus hoe dichter en hoe meer we bij God leven en op Hem willen lijken hoe meer we van de ander in ons huwelijk kunnen houden. Het huwelijk tussen man en vrouw is er om God te vereren door toewijding en en oprechtheid. Iets dat wij van ons zelf uit vaak niet zomaar kunnen.

Leef dus voor God als of je alles voor Hem doet en je zult zien dat je huwelijk het lief hebben van je onvolmaakte partner anders wordt.

De Uitdaging voor deze week is:

Voordat je je partner vandaag weer ziet, moet je voor hem of haar bidden en voor de noden die hij of zij heeft. Vertel je partner dat je van hem of haar houdt, of het nou gemakkelijk is of niet. Laat je liefde daarna blijken op een tastbare manier. Bid daarna opnieuw en bedank God dat Hij je de mogelijkheid geeft om deze bijzondere persoon onvoorwaardelijk lief te hebben, op de wijze zoals Hij jullie beide liefheeft.

Schrijf op:

Waar voor invloed zal deze verandering van je motivatie hebben op jullie relatie en de wijze waarop jullie op elkaar reageren? Welke inspiratie put je hieruit om dingen te doen en te laten?

Tot slot lezen we:

Jozua 24:15

In ieder geval zullen ik en mijn familie de Heer dienen.praise-1154566_1280

Blijf dichtbij je Maker.

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.