Uitdaging 30 De liefde brengt eenheid.

Heilige Vader, bewaar hen door uw naam, de naam die u ook aan mij gegeven hebt, zodat zij één zijn zoals wij één zijn.
Johannes 17:11

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Bijbel is de manier waarop alles op elkaar aansluit. Van het begin tot het eind lopen er samen hangende thema’s door dit boek. Hoewel de Bijbel geschreven is in een tijdsbestek van 1600 jaar, door meer dan 40 schrijvers( met verschillende achtergronden en bekwaamheden), heeft God de Bijbel laten ontstaan met een eenduidige boodschap. Hij spreekt vandaag de dag nog tot ons door de Bijbel. En zijn verhaal verandert NOOIT.
Samenwerking, saamhorigheid, eenheid…. het zijn allemaal kenmerken van onze God.

Vanaf het begin van de tijd zien we zijn eenheid in werking als de Drie-eenheid- Vader, Zoon en Heilige Geest. God de Vader schept de hemel en de aarde. De Geest zweefde over het water ( Gen 1:2). Van de Zoon wordt gezegd:’In hem schittert Gods luister, hij is zijn evenbeeld'( Heb 1:3) en Hij zegt met Zijn Vader : ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken( Gen 1:26).

Wij.Ons.
Ze leven in eenheid met elkaar, in gedachten en in streven. Later, wanneer Jezus bij zijn doop opstaat uit het water, daalt de Geest op Hem neer als een duif en de Vader roept bij dit majestueuze schouwspel:’Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde'(Mat 3 :17).
Jezus zegt ook: ik ben niet uit de hemel neergedaald om te doen wat ik wil, maar om te doen wat hij wil die mij gezonden heeft( Joh 6:38) Hij verlangt er naar jouw gebeden te verhoren zodat Jezus de eer krijgt( Joh 14:13). Jezus vraagt de Vader om de Heilige Geest te sturen, want Hij weet dat de Geest een betrouwbaar getuigenis zal geven over de Zoon die Hij liefheeft. ‘Zo is alleen de Geest van God in staat om God te kennen'( 1 Kor 2:11).

Zoals God de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest een eenheid zijn zo worden wij een eenheid met onze man of vrouw zodra we Ja zeggen of gemeenschap hebben gehad met hem of haar. Dit is niet te breken.’Wat God verbonden heeft, scheiden de mens niet'(Mar 10:9). God gebruikt het huwelijk om duidelijk te maken hoeveel Hij van de kerk houdt.

drieheid4a

De Uitdaging van deze week:

Neem eens een onderwerp bij de kop waar jij en je partner met elkaar van mening verschillen. Neem vandaag opnieuw de gelegenheid om voor dat onderwerp te bidden. Vraag de Heer alles in je hart bloot te leggen wat de eenheid met je partner bedreigt. Bid dat Hij het zelfde doet bij je man of vrouw. Probeer, als er een geschikt moment komt, openlijk met je partner over dit onderwerp te praten en zoek eenheid bij God.

Schrijf voor jezelf op:

Heeft de Heer je ogen geopend voor iets wat nieuwe brandstof zou kunnen geven aan dit punt waarover jullie het oneens zijn? Hoe denk je dat aan te pakken? Wat hoop je dat God ook aan je partner laat zien?

We sluiten af met het lezen van :

Hoor, Israël: de Here is onze God; de Here is één!!!
Deuteronomium 6:4

Blijf dichtbij je Maker.

2 gedachtes over “Uitdaging 30 De liefde brengt eenheid.

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.