Moet je dit eens lezen.

Ik lees graag studies op Ons Dagelijks Brood. Vond deze heel mooie en wilde hem graag met jullie delen.
Heb uw naaste lief
Lezen: Romeinen 13:8-11 | Lees de Bijbel in een jaar: Psalm 49-50 Romeinen 1
Want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.—vers Galaten 5:14

Een antropoloog sloot een aantal maanden onderzoek in een klein dorp af, zo gaat het verhaal. Tijdens het wachten op een auto die hem naar het vliegveld zou brengen om weer naar huis te gaan, besloot hij de tijd door te komen door een spel voor een paar kinderen te bedenken. Zijn idee was om een wedstrijd te organiseren, met als einddoel een mand met fruit en snoepjes die hij bij een boom had gezet. Maar toen hij het startsein gaf, was er niet één kind dat begon te rennen. In plaats daarvan pakten ze allemaal elkaars handen beet en renden ze samen naar de boom.

Toen hij vroeg waarom ze ervoor gekozen hadden om als groep te rennen in plaats van te proberen er als eerste te komen, antwoordde een klein meisje: ‘Hoe zou een van ons blij kunnen zijn, als alle anderen verdrietig zijn?’ Deze kinderen gaven om elkaar en wilden juist de mand met fruit en snoep met elkaar delen!

Na een jarenlange studie van de wet van Mozes, kwam Paulus erachter dat al Gods wetten in één gebod samengevat konden worden: ‘Heb uw naaste lief als uzelf’ (Gal. 5:14; zie ook Rom. 13:9). In Christus vond Paulus niet alleen de reden om elkaar te bemoedigen en te troosten en voor elkaar te zorgen, maar ook de geestelijke kracht om dat te doen.

Omdat Hij voor ons zorgt, zorgen wij ook voor elkaar.

Vader, dank U voor de liefde die U elke dag weer over ons uitstort. Leer ons om op onze beurt ook voor anderen te zorgen. Open onze ogen zodat we gaan zien wat zij nodig hebben en help ons om daar zo op te reageren als U wilt dat we doen.
We tonen onze liefde voor God wanneer we elkaar liefhebben.
Voor meer van dit soort mooie blogs kijk op:
http://onsdagelijksbrood.org/
In English you can find the blog here:
Fijne dag, Blijf dichtbij je Maker.

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: