Vrouwen uit de Bijbel: Maria moeder van Jezus.

For English click Here
Maria, de moeder van Jezus. Een simpel meisje uit Nazareth. Nazareth was vroeger niet echt een plaats om trots op te zijn zullen we maar zeggen.

Maria was verloofd met Josef, een timmerman.Een verloving ook wel Kiddushin genoemd, was toen der tijd gebruikelijk dat die 1 jaar duurde. De Kiddushin  was wettelijk net zo bindend als een huwelijk, alleen woonde je dus nog niet samen en had je geen lichamelijk contact met elkaar.

Vandaar dat de Bijbel kan spreken over de Maagd Maria. Josef is niet de vader van Jezus. Dat is God.

Wat te lezen valt in de Bijbel, is dat Maria een zus had. Er is niet veel over haar bekend behalve dat er wordt gedacht dat ze vrienden was met Jezus en bij zijn kruisiging aanwezig was. Johannes 19:25

Maria wordt voor het eerst in de Bijbel genoemd wanneer de Engel aan haar verschijnt en zegt dat zij de uitverkorene is om het Kind van God, de Messias te mogen dragen. Lucas 1:28-35 zoek het eens op in je Bijbel.

Er wordt aangenomen dat Maria een jonge vrouw was in tegenstelling tot Elisabet die de moeder mocht worden van Johannes de Doper. Lucas 1: 36

In die tijd was het gebruikelijk dat meisjes al met 13 jaar verloofde. Zodra Maria weet dat ze zwanger is gaat ze naar Elisabeth. Wanneer Elisabeth haar ontmoet springt Johannes op in haar buik als of ze vervuld werd met de Heilige Geest.

foto bron: Google

Er wordt niet aangenomen dat Maria is gevlucht voor haar zwangerschap.Ze wist dat ze aangekeken zou worden over haar zwangerschap, maar ze was nederig toen de Engel haar vertelde van Gods plan voor haar en aanvaarde het.

Nederig, vol vreugde en overlopend van enthousiasme.

Hoewel Maria een belangrijk persoon is in de Bijbel, ik bedoel de moeder van Jezus wordt niet iedereen, bleek dat ze vol Lofprijs en geloof in God leefde. Ze voelde zich genadig dat ze dat mocht zijn.

Wat mij zelf het meest bezig houdt, is hoe zal Maria zich gevoeld hebben toen haar zoon haar tot 3 keer toe op haar plaatst zette. Dat Jezus leefde om te doen wat zijn Hemelse Vader van hem vroeg.

Hoe ze zich voelde toen Jezus van water wijn maakte en daar mee een feest van een vriend redde.

Maar boven al hoe ze zich voelde toen de spijkers door haar zoon heen werden getimmerd, toen hij gegijzeld werd, bespuugd en bespot.

Ook de volgende vragen rijzen in mij op:

* Ken jij iemand die alles zo aanneemt in geloof wat God in haar leven brengt?

* Ze ging niet in discussie met God over dat zij de genadige was. ze accepteerde het gewoon. Kan jij dat ook?

* Lees Psalmen 139: 1-12 eens waar gaat dit Psalm over? Hoe denk jij over heiligheid van het leven?

Een mooi middel om je geloof te versterken is: “Maak een gebedsdagboek, schrijf je gebeden op en blader zo nu en dan terug en zie wat God voor je heeft gedaan”.

foto bron: Google

Blijf dichtbij je Maker.

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Vrouwen uit de Bijbel: Maria moeder van Jezus.

  1. Pingback: Advent leesrooster dag 2 – LookAroundTheCorner

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.