Uitdaging van de Liefde 34

De liefde prijst de godsvrucht.

[De liefde] verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid.
1 Korintiërs 13:6

Vanaf het moment dat je ’s morgens je Bijbel dichtslaat, zal alles wat je die dag meemaakt, proberen je van de Bijbelse waarheden af te brengen,. De meningen van je collega’s, het nieuws overzicht op de tv , de website’s die je dagelijks bekijkt, de verschillende verleidingen die overdag op je afkomen, ze maken allemaal overuren om je meningen te beïnvloeden over wat goed en wenselijk is in het leven.

Dingen als, dat je een beeldschone vrouw moet hebben die zich zo kleed dat iedere andere man zich nog een keer omdraait als zij voorbij loopt. Vloeken en immoraliteit moet kunnen in films. De kerk is niet belangrijk, ieder beleefd God op zijn of haar manier. Je denkt ik doe daar niet aan mee, nog niet wil ik bijna zeggen, dat is het gevaarlijke ongemerkt ga je er wel in mee.

Wanneer we Gods woord lezen en gaan begrijpen wat God bedoeld met Echt Leven, dan zul je zien dat de Bijbelse principes niet voorkomen in ons dagelijks leven van de wereld. Door Gods regels te gehoorzamen wordt je beschermd voor pijn en verdriet in je leven. Als je de regels houd wordt je blij, je kunt trots zijn op je partner als hij/zij een prijs wint bij zijn/haar hobby. Of wanneer je man de kinderen naar bed brengt en nog even een verhaaltje voor leest en met ze bid. Realiseer je dat jij de meest invloedrijke persoon bent in het leven van je partner. Gebruik die invloed goed. De liefde verheugt zich het meest over alles wat God behaagt. Als je partner een zuiverder karakter krijgt, volhardt in het geloof, probeert in reinheid te leven, van harte uitdeelt en dient- zijn of haar geestelijke verantwoordelijkheid thuis opneemt- dan leert de Bijbel ons dat we dat moeten vieren, al dus 1 Kor 13:6.

Lees ook 2 Tes 1:3-4 en 3 Joh 1:4, Rom 16:19. Verheug je in goede Bijbelse activiteiten van je partner. Wordt gezegend door Gods woord te houden en te lezen. Bid voor je partner, niet af en toe maar iedere dag.

pizap-com14735934322631

De Uitdaging van deze week:

Denk eens aan een recent en specifiek geval, waarin je een stukje van Gods karakter duidelijk in je partner naar voren zag komen.
Geef je partner daarvoor vandaag een compliment.

Schrijf voor jezelf op:

Welke specifieke situatie heb je gekozen? Hoeveel andere manieren heb je om je partner te prijzen voor zijn of haar godsvrucht? Hoe kun je je partner aanmoedigen om daarin te volharden?

Tot slot,

Lees: Psalm 101:2
Een zuiver hart bepaalt mijn gangen, zelfs binnen in mijn huis.

Blijf dichtbij je Maker.

 

 

2 gedachtes over “Uitdaging van de Liefde 34

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.