Geloof jij dat God geneest???

Mijn man heeft ziekte van Lyme, de antibiotica werkt niet. Moedeloos en zorgelijk omdat zijn gezondheid al zwak is. Morgen komt een van de voorgangers van de gemeente langs om te praten en te bidden. Ik weet dat God geneest, dat Hij het kan, en het doet. En ik wil op Zijn woord gaan staan dat Hij DE genees HEER is.

Dus ging ik op onderzoek uit waar in de Bijbel ik kan vinden dat God en Jezus de mensen genazen en zelfs ook de discipelen. Weet je dat als jij Christen bent jij ook de kracht hebt dat je kunt genezen lees maar in 1 Korintiërs 12.

Om jullie te besparen dat je zelf op onderzoek uit moet zal ik mijn lijstje wat ik gevonden heb hier delen. Mochten jullie aanvullingen hebben laat het mij dan aub weten.

De volgende teksten gaan over genezen/genezing:

Jeremia 17:14
Handelingen 3:16, 3:6, 5:14-16, 8:6-7, 19:11-12 en 28:8
Psalmen 103:3-4
Jakobus 5:14-15
Mattheüs 4:23, 8:16-17, 9:22 en 10:1 en 10:8, 19:2
Lukas 6:19, 5:17 en 6:17
Exodus 23:25
Deuteronomium 32:39
Marcus 7:32-35, 16:17-18
1 Korintiërs 12:7-12

pizap-com14776009038941

Fijne avond,

Blijf dichtbij je Maker.

8 gedachtes over “Geloof jij dat God geneest???

  1. Beste blogger. Het spijt me te lezen dat je man ziek is, en hoop dat het inmiddels wat beter gaat. Het is waar dat Jezus en zijn discipelen, en ook Paulus de gave van genezingen hadden. Dat komt ook terug in de verzen waarnaar u verwijst in 1 Korinthiërs 12:7-12. In hoofdstuk 13 van dezelfde brief schrijft Paulus dat er een einde komt aan een groot aantal gaven. Uiteindelijk, schreef hij, zouden geloof, hoop en liefde van deze gaven overblijven (1 Korinthiërs 13:10,12,13). Die gaven van de geest zullen helpen om met ontmoedigende omstandigheden, zoals ziekte, om te gaan en daar goede beslissingen over te nemen (de tekst uit Jakobus 5:14,15 gaat over geestelijke ziekte als gevolg van zonden; zie ook de context). Misschien dat medische behandelingen zullen aanslaan. Maar ook als dat niet zo mocht zijn hoop ik dat U Uw vertrouwen in God zult behouden. Want er komt een tijd, en die komt steeds dichterbij, dat God door middel van Zijn koninkrijk onder leiding van de opgestane Jezus, een einde zal maken aan al het lijden, zodat uiteindelijk “…geen inwoner zal zeggen: “Ik ben ziek” (Jes. 33:24). Ik wens u sterkte toe.
    Zie ook de volgende link voor meer informatie: https://www.jw.org/nl/wat-de-bijbel-leert/vragen/leven-met-een-chronische-ziekte/

    Like

  2. Pingback: Geloof jij dat God geneest (2) – Look Around The Corner

  3. Pingback: Best of 2017 – LookAroundTheCorner

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.