Kun je echt niets aan je gewicht doen???(recensie)

Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik dik en vies genoemd door kinderen op school. Werd als laatste gekozen met gym, want zij kan toch niet rennen, met haar win je nooit? Mijn kleren waren stom, mijn schoenen niet goed genoeg. Dat ik die moest dragen van de orthopeed daar dachten mijn klas genootjes niet over na. De Schade en Schaamte door die periode zijn groot en diep. Het horen dat iemand van je houd zoals je bent, wordt met vraagtekens aangenomen. Wanneer keert dit persoon zich weer tegen mij, zijn vragen die gelijk bij mij boven komen. Zelfs de woorden van mijn man accepteren dat ik mooi ben is moeilijk. De geen die ik het meest zou moeten geloven hier op de aardbol, zelfs dat is moeilijk, na de eerste je stinkt en bent stom en dik 38 jaar geleden is dit zo ingeslagen als een bom, dat het zelfs nu moeilijk te geloven is wanneer iemand zegt je bent mooi.

De opmerkingen na dat ik was afgevallen, je ziet er NU echt mooi uit, halen de wonden weer op. Nu wel??? dus 10 kg zwaarder niet??? Dus toch. Het beeld dat ik van mijzelf heb kan ook door – 10 kg heus niet veranderen.

Wat wel in de loop der tijd is verandert is mijn hart gesteldheid. God breekt langzaam de muur af, naar Hem toe en naar anderen toe. Toch nog steeds voel ik wrok tegen de gene die mij onnodig zo bezeert hebben. Gaat dit ooit over? Geen idee, de tijd zal het leren.

Toen ik hoorde over het boek Van Schaamte Vrij van Christine Cain ,Ark Media ,bad ik God dat als Hij een plan had met dit boek voor mij ik er een recensie over zou mogen schrijven. En dat is dus gebeurd vandaar dat je nu mijn blog leest.

Vanaf de eerste bladzijde tot de laatste hield Christine mij geboeid door haar herkenbare verleden van pesten op school tot gedrag dat destructief is voor jezelf, omdat je nu eenmaal niets waard bent.

LEUGEN!!!!!! geloof het niet het is niet waar.

Ik ben nog niet van schaamte vrij, maar dit boek heeft mij wel doen beseffen dat het kan. De voorbeelden die Christine gebruikt in haar boek die herleiden naar de Bijbel zijn geweldig. Het leed van de wereld, waar mijn eigen leed dan niets bij lijkt beschrijft ze met zoveel passie, dat je gelijk zelf je handen uit de mouwen zou willen steken.

Raad ik dit boek aan???
zonder hier meer woorden aan vuil te maken:
JA.

Laat je niet vast houden door de LEUGEN. Wordt vrij, God zet je vrij om in Zijn koninkrijk te werken. Weet je niet wat je kan? Begin met het lezen van dit boek en je zult zien dat er iets voor je bij zit. God heeft een plaats voor jouw in Zijn koninkrijk.

Van Schaamte Vrij, daar ga ik voor…..

9200000062770074

Een nummer dat mij erg raakt iedere keer opnieuw is I Look to You echt een prachtig nummer. Sluit zo mooi aan ook bij dit boek.

Fijne dag,

Blijf dichtbij je Maker.

 

 

 

 

7 gedachtes over “Kun je echt niets aan je gewicht doen???(recensie)

  1. kippenvel bij het lezen van je verhaal, oh zo herkenbaar, en dan zei men altijd “woorden doen geen pijn” Nou ze doen echt wel pijn, op het moment zelf maar jaren later ook nog…. Moge God jou verder leiden op deze weg “Vrij van schaamte” want dat pad is bereikbaar en zeker begaanbaar ❤

    Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.