Wat als…………

Wat als alles anders gaat dan waar je op hoopt. Wat als je er zelf niets aan kunt doen. Wat als je er zelf gek van wordt………..
Wat als…………
Veel mensen om mij heen nemen gezondheid voor lief. Maar wat als ik je vertel dat als je dat doet je je grootste geschenk ondermijnt. Gezondheid klinkt als iets van zelf sprekend. Maar weet je dat zoveel mensen lijden aan onzichtbare ziekte, en dat die erger worden gemaakt door de mensen om hun heen.
Stel je voor, je bent 40 jaar, je kunt niet werken omdat je ondergewicht hebt, je lijf genoeg zetmeel opneemt om in leven te blijven maar te weinig om iets te doen. Je bent uitgerangeerd door je werk, je hoofd is compleet een rotzooi dat het lijkt of je Alzheimer hebt. En dan komt er iemand in je huis die ziet dat je thuis zit in de zon en zegt:
‘Lekker leven zo he als je niet hoeft te werken, lijkt mij ook wel wat’
Je bent 38 jaar hebt altijd op je tenen gelopen, en niemand die je snapt. Niemand die inziet dat je op gebrand bent omdat je altijd het beste van het beste hebt moeten geven. Je krijgt gedragsveranderingen en dan hoor je……….. Je hebt Autisme.
Wat als je soms op de fiets zit je huis van top tot teen op orde maakt in een paar uur tijd, en je de dagen er na niets meer kunt omdat je lam bent gelegd door de reuma. Dat kan toch niet gisteren deed je alles nog.
Wat als je aan het einde van de dag zo moe bent dat je niet eens meer kunt slapen, omdat je de hele dag door achter de feiten aan hebt gelopen. Wat als je nooit je gedachten uit kunt zetten en niemand je volgt als je tegen hen praat omdat je van de hak op de tak gaat.
Dit lieve lezers zijn onzichtbare ziektes, die meer mensen om je heen hebben dan je lief is.
Ondergewicht…….. kan dodelijk zijn, dus is de gene die is afgekeurd lui?
De gene die opgebrand is omdat hij Autistisch is, is niet lui, maar werkelijk ziek.
De buurvrouw die wanneer jij dat ziet haar huis op orde heeft, had die dag een goede dag die ze moet bekopen met dagen er na 24/7 pijn. Dit is Fibromyalgie.
De vrouw die tegen je spreekt moe is van alles, en van de hak op de tak springt in haar gesprek die wilt voldoen aan het ‘beeld’van normaal zijn. Zij heeft ADD/ADHD.

add-wat-mot-je-dr-mee

Lieve zussen, bid God om wijsheid voor dat je oordeelt. Niet iedere ziekte is zichtbaar. Sommige ziekte hebben een naam sommige niet. Wat 100% voor jouw is is jouw 40% voor een ander.

‘Oordeel niet opdat Gij veroordeeld wordt”

Fijne dag,

Blijf dichtbij je Maker.

 

 

2 gedachtes over “Wat als…………

  1. mydailynotebookblog

    Waiww, dat heb je mooi beschreven…….klopt helemaal…..niemand ziet aan de buitenkant dat ik reuma en nog een aantal dingen heb……..ik zeg weleens met een gebroken been wordt je serieuzer genomen dan met PTSS…….hoe hard kan het oordeel van anderen aankomen 😢

    Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.